For Daniel er ikke nogen helt almindelig restauratør. Ja, hans hjerte banker for det danske køkken, men Daniel har også åbnet både sit køkken og sine arme for nogle af samfundets allersvageste. I september i år var han med i et projekt sammen med en gruppe studerende fra Aarhus Erhvervsakademi, der i al sin enkelthed gik ud på at invitere 20 hjemløse på 3 retters mad i Den lille kro.
 
Sammen med Kirkens Korshær  gav de studerende madbilletter til de mest trængede, der så kunne træde ind i de hjemlige, varme lokaler hos Den lille kro, og spise sig mætte og varme. 
 
”Jeg er kun glad for at kunne hjælpe. Vi har alle sammen så travlt, men bør tage os mere tid til at hjælpe med f.eks. velgørenhed. Og vi skal blive bedre til at tage os tid til at lave ordentlig mad.”
 
Velgørenhed er langt fra en ny grille hos Den lille kro. Spisehuset har samlet ind til mere end 25.000 poliovacciner. Hver gang, der bestilles en forret eller en dessert, donerer Den lille kro en poliovaccine.
 
”Men vi fortæller altså først vores gæster om det bagefter,” siger Daniel, der for alt i verden ikke ønsker, at gæsterne skal føle sig tvunget til at være med. ”Men uden vores fantastiske gæster, var det aldrig lykkes os at samle så meget ind.”
 
Daniels store hjerte mærkes også tydeligt i hans madlavning. Der er fokus på de danske, klassiske retter ”som vor mor lavede dem” og alt i køkkenet laves fra bunden. Alt. De sylter hvert år mere end 4 tons rødbeder og acier på Den lille kro. 
 
Daniel er krofatter selv, og du kan faktisk også opleve ham på slap line, når han lægger videoguides op på youtube med opskrifter og fif til de gode, danske retter. 
 
Om ganske få dage åbner Daniel endnu et spisested i Aarhus, nemlig Krofatters Mad- og Ølbar, hvor du kan smage på mere end 30 specialøl og en række danske, klassiske retter – dog serveret på en helt ny og overraskende måde. 
 
”Vi kalder det ”Dapas”. Idéen er som med spanske tapas, at du kan købe en enkelt eller to retter, hvis du er i byen med nogle gutter og drikke specialøl. Du kan naturligvis også gå all in og spise til aften her, og så anbefaler vi 6-7 retter." Hvordan retterne kommer til at præsentere sig, kan du snart læse meget mere om her på Spiseliv.