For Restaurant Carl Nielsen er det vigtigt at historier fra Carl Nielsen´s liv er den røde tråd.

Det kommer blandt andet til udtryk på deres menukort, hvor Køkkenchef Janus Udbjørg, der tidligere har været på Grønbech & Churchill, har fortolket Carl Nielsen´s værk ”Solen er så rød mor”, som en rørt tatar med en æggeblomme farvet med rødbedesaft.

Al mad laves fra bunden. Selv rugbrødet er hjemmelavet og indeholder Carlsberg´s 1883, da øllet er lavet på en gærstamme, som oprindeligt er fra 1883. Her serveres dansk smørrebrød med et tvist og køkkenet sætter ære i, at smørrebrødet både er en fryd for øjet og for smagsløgene.

Bygningen fra 1716 er fredet, så her må man finde sig i de gamle skæve gulve og vægge i stuerne på første sal, som er med til at skabe en hyggelig og autentisk stemning.

Carl Nielsen debuterede i Tivoli i 1887 og, det er inspirationskilden til valg af service, accessories og lamper fra Normann Copenhagen, der i samarbejde med Tivoli har lavet en Tivoli kollektion, der indeholder mere end 300 designprodukter.

Carl Nielsen strikkede klude som afstressende modvægt til arbejdet med de krævende symfonier, derfor finder man hjemmestrikkede håndklæder på restaurantens toiletter.