Det folkelige køkken
Egentlig er et folkekøkken noget med gratis at bespise hjemløse, eller i hvert fald at servere en varm kop suppe eller lignende for en billig skilling til dem, der ikke er voldsomt bemidlede. Herhjemme bruges begrebet lidt mere tilfældigt og mere i betydningen 'folkeligt' end i den oprindelige betydning. Men det er nu ikke nødvendigvis mindre godt af den grund. Og uanset er det hyggeligt at mødes i uformelle omgivelser og dele et dejligt - folkeligt - måltid!

Hotel Saxkjøbing er nogle af dem, der har forstået at tage begrebet 'Folkekøkken' til sig. Igen og igen får de besøg af landets bedre og bedste kokke, der svinger om sig med gryder og urter og råvarer og disker op med den ene herlighed efter den anden. Der er folkekøkken en gang om måneden på Hotel Saxkjøbing, og hver gang koster det 595 kr. for hele svineriet – dvs. mad, vin, most, vand, kaffe og te. Eller man kan smide 400 kr. oven i beløbet og få en overnatning med, nu man alligevel har bevæget sig derned eller derhen eller derover.

Fabbio & Morten laver italiensk for folket
Hotel Saxkjøbings næste folkekøkken spænder af lørdag d. 26. februar, og denne gang er det med Fabbio Mazzon og Morten Kaltoft fra Restaurant FAMO ved komfuret. Temaet er ... surprise, surprise: ITALIENSK FOR FOLKET.
Fabbio og Morten stod i sin tid sammen bag gryderne på Era Ora, lige indtil de simpelthen fik nok af for meget 'kniv og gaffel'. Så sagde de op. Og begyndte i stedet at lave italiensk mad til folket, først på Vesterbro i Saxogade, siden på Frederiksberg, Gammel Kongevej, og senest også på Østerbro for enden af søerne ved Øster Søgade. Det kan man vist godt kalde en succes.

Deres ambition er ganske enkelt at levere måltidsoplevelser fra hjertet af det ægte italienske køkken. Den der simple italienske mad, som smager så vidunderligt, men som alligevel kræver en del know how at have succes med at lave. Og nu har man så chancen for at opleve det - i Sakskjøbing af alle steder! Skynd dig at reservere en plads, inden det er for sent!


 

Menuen

Antipasti:
Baccala mantecato alla veneziana (Klipfisk af torsk)
Polpette di pesce spade alla siciliana sul crostino (Sværdfiskebolle, tomat, pinjekerne og grillet brød)
Radicchio di treviso e salsiccia fresco (Radicchio Treviso og friske pølser)
Insalata di puntarelle con salsa verde (Puntarelli og salsa verde)
Pollo in saor con polenta calda (Sur/sød Kylling og blød polenta)
Manzo marinato all'aceto balsamico con parmiggiano e erbe (Roastbeef med parmesan, persille og citronskal)
 
Primi:
Gnocchi sardi con ragu´di coniglio e maggiorana (Gnocchi sardi med kanin ragu og frisk merian)
 
Secondo:
Pollo allo spido con costa e le patate al rosmarino (Kylling på spyd med costa og kartofler)

Dolce:
Torta di polenta con crema di mascarpone (Polentatærte med mascarponecreme)

Pris DKK 595,- inkl. mad, vin, most, vand samt kaffe/the.
Samme arrangement inkl. overnatning og morgenbord DKK 995,- (pr. person i dobbeltværelse).