Udover Nomas René Redzepi findes der kun én kogebogsforfatter med egen agent i udlandet, nemlig Trine Hahnemann. Navnet vil nok klinge bekendt i manges ører, for Trine Hahnemann er udover kogebogsforfatter også madskribent, TV-kok og indehaver af kantinevirksomheden Hahnemanns Køkken, der på 15. år driver kantiner, hvor maden er lavet fra bunden med kærlighed og med vægt på bæredygtighed, dyrevelfærd og økologi.
Men Trine kan mere end det. Mange af hendes kogebøger er udkommet i udlandet, fx er bøgerne ”The Scandinavian Cookbook” og ”The Nordic Diet” blevet udgivet i 12 lande verden over. I USA er hun lidt af en guru indenfor det nordiske køkken, og hun har bl.a. talt på T.E.D. i Krakow om ‘Det nye normale’ indenfor fødevaresystemer. Hun har formidlet rugbrød til New Yorkerne, længe før Aamanns kom til, og har serveret frikadeller for skolebørn i Washington. I det hele taget er hun i mange sammenhænge ambassadør for den danske og nordiske kultur i udlandet - men især for den helt almindelige hverdagsmad.
Hendes nyeste kogebog på dansk ’Trine Hahnemanns Køkken
Morgen – Middag – Aften’ fejrer hverdagens retter, og Trine Hahnemann fejrer udgivelsen ved den 1. december at invitere indenfor i Gyldendals smukke Trykkeriet, som for første gang nogensinde skal tjene som pop-up restaurant under navnet Trine Hahnemanns køkken pop-up.
Tyttebær-cosmopolitan og syltet citron
Menuen står på tyttebær-cosmopolitan og et par små hapsere til velkomst, hvorefter der serveres hverdagsmad i form af braiseret lammeskank med syltet citron og fennikel, grønkålstærte med rugmelsbund, fiskepie, langtidsbagt selleri, aubergine- og granatæblesalat med yoghurt-tahindressing, grønkålssalat med æbler og valnødder, salat med bagt butternut squash og rucola, rødbedesalat, brød og smør og til sidst æblekage med grov rugbrødsrasp.
Undervejs vil Trine Hahnemann præsentere sin nye kogebog og fortælle om, hvordan man kan få hverdagen til at hænge bedre sammen. Der serveres vin og vand til maden, og efter middagen får man lov at tage kogebogen med hjem som inspiration til hverdagsmaden hjemme hos én selv.
Prisen er 260 kr. for én eller 360 kr. for to gæster, I prisen er inkluderet mad, drikke og en kogebog og en goodiebag til at tage med hjem.