Kokkelandsholdet i venskabskamp mod svenskerne

7/8 2017

 

H.K.H. Prins Joachim taler ved Det Danske Kokkelandsholds venskabskamp mod Sverige den 21. august på hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers
Den 21. august 2017 mødes de danske og svenske kokkelandshold for første gang nogensinde til en venskabskamp på hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers. De to landshold skal dyste i disciplinen ”Varm mad til 110 personer på tid”. Hvert hold sammensætter en 3-retters menu ud fra til de råvarer, der stilles til rådighed. Ved middagen deltager og taler H.K.H. Prins Joachim, som er protektor for Det Danske Kokkelandhold. Derudover deltager repræsentanter fra regeringen og folketinget, BC Hospitality Group samt fra Kokkelandsholdet. Fra Sverige deltager den svenske landbrugsminister. Per Mandrup er konferencier og overdommer, og styrer slagets gang. Holdenes præstationer bliver bedømt af et dommerteam bestående af danske, svenske og internationale dommere.

Friendly battle mod svenskerne skal skærpe konkurrencegenet hos Det Danske Kokkelandshold
Ideen med at afholde venskabskampe mod kokkelandshold fra vores nabolande så dagens lys sidste år, hvor Danmark for første gang tog initiativ til en venskabskamp. Den fandt sted i Tønder i april 2016, og her var det vores tyske naboer, som danskerne var oppe imod. Kampen endte i Danmarks favør. Tanken bag en ”friendly battle” er, at den skal være med til at skærpe konkurrencegenet hos de deltagende kokke og gøre dem parate til fremtidige nationale- og internationalekonkurrencer. Sten Slot Knudsen direktør for Det Danske Kokkelandshold kommenterer: Fra Det Danske Kokkelandsholds side glæder vi os rigtigt meget til at møde vores svenske brødre. Vi har jo mødt dem adskillige gange før, bl.a. ved VM i 2016, hvor det danske hold vandt over svenskerne, og fik en tredje plads i disciplinen ”det varme køkken”. Venskabskampen er opstarten på de mange kommende træninger op til VM i 2018 i Luxembourg, som vi for alvor tager fat på i oktober måned. Jeg ved, at begge hold glæder sig til at tilberede deres 3-retters menu og servere den for aftenens 220 gæster, og til at konkurrere mod hinanden.

Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers byder de danske og svenske kokke varmt velkommen
Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers, som er en del af BC Hospitality Group danner ramme om den dansk-svenske venskabskamp, her ser man meget frem til at byde de unge talentfulde kokke velkommen, Allan L. Agerholm, administrerende direktør i BC Hospitality Group A/S, udtaler: Vi er rigtig glade for at kunne danne ramme om den dansk-svenske venskabskamp og på denne måde være med til at støtte op om de unge kokke talenter, som Det Danske Kokkelandshold er med til at udvikle. Mange af de dygtigste kokke, som vi i dag finder rundt om på restauranter og hoteller har været forbi landsholdet, som på denne vis er en vigtig aktør for hele branchen. Samtidig med passer holdets værdisæt rigtig godt ind i vores eget værdisæt, idet både bæredygtighed, madspild og miljømæssig ansvarlighed er nogle af hjørnestenene i vores Responsible Hospitality-politik. Vi glæder os til at byde holdene velkommen hos os, og til sammen med de øvrige gæster at få mulighed for at nyde holdenes 3-retters menuer, som uden tvivl bliver på et højt gastronomiskniveau.

Under middagen vil der være følgende talere:
• Uffe Nielsen, bestyrelsesformand Det Danske Kokkelandshold byder velkommen
• H.K.H. Prins Joachim

 

Om arrangementet:

Dato: Den 21. august 2017
Tid: Kl. 18.00-22.00
Sted: Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers, Ørestads Boulevard 114 – 118, 2300 København S

Særlige Deltagere:

H.K.H. Prins Joachim, protektor for Det Danske Kokkelandshold, den svenske landbrugsminister, repræsentanter fra regering og folketing, Jens Zimmer Christensen, bestyrelsesformand HORESTA, Marianne Kragh, uddannelseschef HORESTA, Michael Jørgensen, uddannelseschef 3 F, Allan L. Agerholm, adm. direktør, BC Hospitality Group og næstformand HORESTA, Ritt Bjerregaard, formand Bocuse d’Or, repræsentanter fra Det Danske Kokkelandshold; Uffe Nielsen, bestyrelsesformand, Arne Tang-Petersen, næstformand, Eva Kjer Hansen, bestyrelsesmedlem samt Kokkelandsholdets sponsorer og samarbejdspartnere.

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.