Kok & Vin bliver navnet på det nye brasserie, som åbner den 2. april, og Steffen Falkesgaard Hansen fortæller, at den franske brasseriestil er en, der ligger både hans og Kasper Jacobsens kokkehjerter nær.

“Det er det, vi er flasket op med, og i Odense er det ikke som i København eller Århus, hvor der ligger franske brasserier over det hele. Altså, der findes steder i Odense, hvor du kan få franske retter og god vin, men stilen er oftest lounge-inspireret, og man spiser til semihøj Tiësto-musik. Det er jeg ikke interesseret i.”

Ærkefransk men udogmatisk
På Kok & Vin vil man altså kunne få ærkefranske retter som snegle, foie gras, bretagneøsters, confit de canard, steak frites, coq au vin og creme brûlée til rimelige priser. Knap 100 kr. kommer de fleste forretter til at koste, og hovedretterne starter på knap 200 kr.

“Det bliver ikke et dogmatisk sted, men et sted, hvor vi tager udgangspunkt i det franske brasseriekøkken, og hvor vi så vidt muligt bruger biodnamiske og økologiske råvarer fra lokalområdet, uden at det er noget, vi er fanatiske med.”

Vinkortet bliver ligeledes frankofilt med en stor Bourgogne-sektion men dog også en hel del italienske Piemonte-vine. Desuden kommer der til at være et omfangsrigt kælderkort med store vine, som det kan lade sig gøre at sælge til fornuftige priser, fordi Kok & Vin kommer til at have dem i kommission fra Fionia Vin.

Kok & Vin åbner den 2. april i Store Gråbrødrestræde 19 i Odense. Østervemb vil have sidste åbningsdag den 24. marts.