Du finder ikke fem forskellige slags nachos på menuen, og selvom Kitchenette er en café, springes der gerne lidt højere over gærdet end på andre etablissementer i genren. Bl.a. laver køkkenet selv den romesco sauce, der kommes i burgeren, croutonerne i caesarsalaten er hjemmelavede, og den ellers fortærskede cafébrunch får på Kitchenette et løft i en retning, som kun må hilses velkommen.

“Vi serverer ikke som de gamle ejere brunchbuffet, for på en buffet er der altid noget, som ikke er rigtig frisk. Laks og rejer, som har stået i et par timer, er ikke særlig lækkert, og vi vil gerne servere mad, som er frisk for vores kunder,” siger Tarkan Nart, som står bag Kitchenette.

Man kan selv sammensætte sin brunch ud fra menukortets udvalg af småretter, fx røræg med bacon på grillet brød, røget laks med marineret fennikel og osteudvalg med trøffelhonning. For de ubeslutsomme er der desuden mulighed for at vælge et udvalg sammensat af kokken, men maden laves altid ved bestilling og leveres til bordet.

“Jeg siger ikke, at de andre caféer gør det dårligt, men vi vil bare gerne gøre det lidt anderledes - lave maden frisk, så folk får en bedre oplevelse. Desuden synes jeg principielt ikke, at folk selv skal gå op og hente deres mad, når de er ude at spise. Modsat mange andre caféer har vi heller ikke ret mange retter på menuen. Til gengæld gør vi os umage de retter, vi har.”

Menuen skifter løbende, og på en tavle i restauranten skrives dagens tavlemenu, som ændrer sig fra dag til dag.

“Vi vil gerne overraske positivt og vise folk, hvad det er for en type køkken, vi har. Nu om dage  skal man gøre sig umage, for kunderne kræver, at alt er i orden - det gør jeg også selv, når jeg går ud og spiser. Man skal levere det, man selv gerne vil have.”

Krævende kunder

Desuden, fortæller Tarkan Nart, er kunderne på Frederiksberg mere kvalitetsbevidste og krævende end i Valby, hvor han også driver Café Ciré, som er en mere klassisk café.

“Frederiksbergkunderne er mere bevidste om, hvad de får, og stiller højere krav. Men det er kun godt for os, for det betyder, at vores koncept er blevet taget godt imod. Folk har ikke noget imod at skulle vente 5 minutter ekstra på maden, hvis den til gengæld er bedre end den, de er vant til at få serveret på en café.”

Kitchenette ligger i Café Konjaks gamle lokaler på H. C. Ørstedsvej. Hele caféen er renoveret fra gulv til loft i rå New Yorker-stil med frit kig til murstensvæggene, en kæmpe bar og rustikke træborde, som en kunstner har lavet af gamle kabeltromler.

Caféen er åben mandag-onsdag fra 10-23, torsdag - lørdag fra 10-24 og søndag fra 10-18.