Navnet på den nye bistro er Restaurant Varna, og den ligger i Varnapalæet ved Marselisborg Skov - lige foran gourmetrestauranten Frederikshøj og med udsigt over Århus-bugten.

Manden bag er Palle Enevoldsen, som i mange år stod bag Frederikshøj, hvor han i tre år frem til slutningen af 2011 dannede makkerpar med stjernekokken Wassim Hallal. De to er nu gået hver til sit og har splittet forretningen imellem sig, så Wassim fortsat er at finde bag gryderne på Frederikshøj, mens Palle Enevoldsen tager sig af Varna Palæet, som indtil for nylig har fungeret som selskabsforretning og logesal. Palle Enevoldsen stod før tiden på Frederikshøj bag den kendte Århus-restaurant Le Canard.

Klassisk kogekunst og sæsonens råvarer
Fra onsdag den 11. januar huser palæet så også en restaurant, og Palle Enevoldsen står sammen med nogle af sine tidligere medarbejdere bag gryderne onsdag til lørdag.

Menuen står på klassisk kogekunst og retter lavet af sæsonens gode råvarer fra lokale leverandører.

Palle Enevoldsen skriver i Restaurant Varnas første nyhedsbrev:

"Det skal handle om velsmag, enkelheden, om at spise godt. Om kvalitet, faglig stolthed og omtanke for både gæst og årstidens bedste råvarer."

Og det ser lækkert ud.

På menuen er én 3-retters menu til 325 kr. - den første byder på ristet pighvar og jomfruhummer som ravioli, mørbrad af dansk okse med selleri, rosenkål og syltede svampe og chokoladedessert med pære, karamel og vanilje. Man kan desuden vælge en ekstra forret - lige nu svineskank med foie gras, brombær og hasselnødder eller et udvalg af danske oste, begge retter til 95 kr.

Vinmenu til menuen koster 275 kr., og lige nu kan man benytte sig af åbningstilbuddet på tre retter med vin til 550 kr.