For et års tid siden overtog kokken Tanja Benn Bjørnekælderen, som ligger lige klods op og ned ad Betty Nansen Teatret. I køkkenet praktiseres klassiske danske køkkendyder, råvarerne er kun danske, og det er nærmest overflødigt at nævne, at alt laves fra bunden. Selvfølgelig.

“Tanja har helt fra hun besluttede, at hun ville åbne sin egen restaurant, vidst, at det skulle være dansk mad, der blev serveret. Det danske køkken byder på så meget dejligt, og man kan både lave elegant og lækker mad af de fantastiske danske råvarer, vi har. Der er både det klassiske og ting, man kan fortolke,” fortæller Therese Toft Hansen fra Bjørnekælderen.

Stjerneskud efter kl. 20

Det klassiske er blandt andet meget tydeligt på smørrebrødskortet, som fx byder på sild, stjerneskud, kartoffelmad og tatar. Ikke så meget nyt under solen her - og dog. For fra slutningen af maj måned kan man også bestille fra det store smørrebrødskort om aftenenen.

“Vi synes da godt, at smørrebrød kan nydes hele dagen, så hvorfor er der næsten ingen steder, hvor man kan få det om aftenen?” Spørger Therese Toft Hansen og svarer selv, at hun mener, at svaret ligger i vores vaner og traditioner; smørrebrødet er traditionelt frokostmad, men mange turister og også en del lokale efterspørger smørrebrød om aftenen.

“Det er synd, særligt her henover sommeren, at man ikke kan nyde et lækkert stjerneskud med et glas hvidvin til, selvom klokken har passeret 20,” konstaterer hun.

Det kan man altså nu i Bjørnekælderen, hvor der fra den 29. maj til den 11. september serveres smørrebrød mandag-lørdag fra kl. 12-15 og igen kl. 17-21.30.