Kan man spise Sild med chokolade og vanilje?

8/2 2017
Opdateret 9/2 2017

 

Har du smagt sild med chokolade eller vanilje? 
Nordens bedste sildeopskrift kåres lørdag den 11. februar til NORDISK MESTERSKAB I SILD 2017

Finalen nærmer sig. I Nyhavns Færgekro varmes der op til den 7. udgave af NORDISK MESTERSKAB I SILD og lørdag d. 11. februar kl. 13 slår Nyhavns Færgekro dørene op til den storslåede konkurrence om Nordens bedste sildeopskrift.
Finaledagen er en folkekær fest for publikummer og gæster i alle aldre. Det er en velbesøgt begivenhed med masser af hjertevarme og et tilløbsstykke for sildeentusiaster fra hele Norden.
De ni finalister er fundet efter det professionelle dommerpanel har vægtet og vurderet de mange indsendte opskrifter. Finalisterne, der kommer fra Norge, Sverige og Danmark, har igen i år været nytænkende, både hvad angår råvarer og tilberedning. I år skal dommerne blandt andet smage silderetter med chokolade, øl, chili og vanilje. Vinderens opskrift vil efterfølgende være at finde på Nyhavns Færgekros store sildebord.

Smag på herlighederne
Arrangementet foregår i restaurantens hyggelige stuer, hvor der udover konkurrencen også vil være indrettet et indendørs marked. Her kan du smage på sildespecialiteter, et udvalg af øl og Nyhavns Færgekros mere end 20 forskellige krydderbrændevine, brygget på bær og urter som kvan, skovmærke og røllike.
Kom og få tips, gode råd og smagsprøver med på vejen, og måske bliver du inspireret til nye anvendelsesmuligheder for sild, der stadig er en populær spisefisk i Danmark, og som kan tilberedes og varieres i det uendelige.

Årets dommerpanel til Nordisk mesterskab i sild 2017 er:
• Katrine Klinken – Kok, madskribent, forfatter
• Niels Ehler – Forfatter og madentusiast
• Christina Bennetzen – Kulturformidler og Instagrammer bag Eat Your Heart Out
• Finn Enkebølle – Køkkenchef, Nyhavns Færgekro

Tid: Lørdag d. 11. februar kl. 13.00
Sted: Nyhavns Færgekro, Nyhavn 5, 1051 København K, tlf. 33 15 15 88
Entré: Gratis

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.