"Jeg er jo udlært i et rigtig gammelt 80'er køkken som man havde dem engang. I min læretid var det Gerickes metoder, der var de rigtige, og vi lavede mange ting dengang, som stadig holder," fortæller Dan Andrade som er ny køkkenchef på Belis Bar, der ligger i kælderen under Frederiksberg Rådhus. Han kommer fra et job som køkkenchef på en anden frederiksbergrestaurant, den nu lukkede Hansens Køkken & Bar, men sin læretid brugte han omkring årtusindskiftet på den ærkeklassiske esplanaderestaurant Lumskebugten. Her stod den daværende køkkenchef Anders Larsen for et kompromisløst køkken, hvor smagen altid kom i første række og naboerne hos AP Møller sørgede for en så rigelig tilstrømning af krævende besøgende, at alle råvarer var i top. Sådan kan Dan Andrade stadig bedst lide at lave mad.

Kniv, piskeris og grydeske

"Godt kokkehåndværk er for mig et spørgsmål om at have respekt for råvarerne og kærlighed til maden. Den behøver ikke ligne en million. Jeg synes det moderne køkken er blevet alt for meget med skum og hvordan tallerkenen ser ud," mener Dan Andrade, der hellere bruger sin energi på at partere sine fisk selv og skære de populære 300 g's Omahabøffer i hånden umiddelbart inden, de ryger på panden efter bestilling. "Jeg har ikke brug for alt muligt udstyr i mit køkken. En kokkekniv, et piskeris, en grydeske, en pande og en gryde er alt hvad jeg behøver i mit køkken. Alt sådan noget nymoderne køkkengrej ved jeg ikke hvordan virker, for jeg har aldrig arbejdet med det, det har aldrig været noget for mig." 

Menuen på Belis Bar er med den nye køkkenchefs indtog blevet drejet over i en mere klassisk retning, og er spækket med comfort food - mad der bare smager godt og som man har lyst til tit. Blandt storsællerterne er den omtalte håndskårne bøf serveret med fritter og bearnaise. Andre klassikere, man vil støde på, er sprængt kalvespidsbryst med peberrod, grydestegt kylling og rejecocktail - lavet fra bunden og af de rigtig gode råvarer.