Alfredo og May-Britt arbejder kun med italienere i køkkenet og driver en lille familieejet restaurant, for hvem de personlige relationer stadig betyder alt. Deres 4 piger i alderen 3, 6, 14 og 15 år, er opdraget til at være en del af familiekøkkenet, som er helt almindeligt i de italienske familier. "Lidt gammeldags, kan man vel kalde os" siger May-Britt. 
Familien har 2 restauranter, Osteria og Il Grappolo Blu, som begge er autentisk italienske og de arbejder udelukkende med italienske kokke og italienske produkter. Der tilstræbes primært at bruge økologiske råvarer, da de, som May-Britt og Alfredo udtrykker det, ganske enkelt smager bedre.

I vinterferien åbner Il Grappolo Blu sit køkken op for en hel flok børn. Der inviteres nemlig til børnekokkeskole, hvor ungerne vil lære at lave en klassisk italiensk menu, med de bedste råvarer og med sans for detaljen, som det sig hør og bør. Men det bliver også sjovt, lover May-Britt og Alfredo, indehavere af Il Grappolo Blu: - At lave mad skal være en fest, og vi garanterer at ingen børn vil kede sig, eller gå sultne hjem.

Børnene vil dække deres ’eget’ bord, efter alle kunstens regler, og er klar til at byde velkommen til egen familie til middag kl.17.30 – Børnene vil altså opleve at være både kok og tjener for en dag. May-Britt og hendes mand køkkenchef Alfredo Franco er vant til mange børn i køkkenet. De har selv fire børn, og som i Italien lærer de fra starten hvad god mad er, og hvordan man laver den. "Respekt for maden og for måltidet er en italiensk værdi, som vi vil videreføre til vores børn" siger May-Britt. Det er en grundlæggende del af den italienske livsstil.

Forældrene må pænt gå en tur i byen, mens ungerne kokkererer og når de vender tilbage bliver resultatet af anstrengelserne serveret for mor og far. Restaurantens italienske kokke vil sørge for at alle børn vil få omhyggelige instruktioner, lære om råvarerne og naturligvis at alt foregår sikkert. 

Men hvorfor dog åbne restaurantens professionelle køkken for børn? Udover at madlavning er sjovt er der også en pædagogisk bagtanke, siger indehaver May-Britt Franco Koed. - Børn skal lære, at mad handler om kvalitet og at madlavning er både sjovt og spændende. - En sund madkultur kræver at man stifter bekendtskab med maden i en tidlig alder. Når vi er færdige i køkkenet, går vi ind i restauranten hvor restaurantchef og Sommelier Giuseppe Aliberti vil lære børnene om do’s and dont’s når man er ude og spise på restaurant. Børnene vil dække deres ’eget’ bord, efter alle kunstens regler, og er klar til at byde velkommen til egen familie til middag kl.17.30 – Børnene vil altså opleve at være både kok og tjener for en dag.

May-Britt og hendes mand køkkenchef Alfredo Franco er vant til mange børn i køkkenet. De har selv fire børn, og som i Italien lærer de fra starten hvad god mad er, og hvordan man laver den. Respekt for maden og for måltidet er en italiensk værdi, som vi vil videreføre til vores børn, siger May-Britt. Det er en grundlæggende del af den italienske livsstil.

Om Il Grappolo Blu
Il Grappolo Blu er en lille autentisk italiensk restaurant beliggende midt i København. Restauranten åbnede i 1999 og har siden 2003 været optaget i Michelin Guiden.
Køkkenchef og ejer Alfredo Franco vil udvide din opfattelse af, hvad det italienske køkken har at byde på. Han har kompromisløst søgt ind til hjertet af La Cucina Italiana: Kvaliteten, råvaren og smagen. “Mit mål er at servere autentisk italiensk mad og skønne vine til vores gæster samt give dem følelsen af, at de nyder deres middag i Italien. De skal føle at de får et lille stykke af mit italien med hjem.” siger Alfredo Franco.

FAKTA OM BØRNEKOKKESKOLEN
16.-17.-18. Februar 2016
kl.15.30 Pris: 350 kr. pr. barn med mulighed for spisning med familie bagefter 325 kr. pr. kuvert

Ring på 33115720 eller skriv på event@igb.dk for info og tilmelding

Aldersgruppe: 5-12 år
Antal pladser: 10-12 børn pr. dag – først til mølle..
Adresse: Osteria - Vester Farimagsgade 37- 1606 København V.