Mafia? Næh nej, blot en kammeratlig samtale; anyway. Ingen artikel om Siciliansk vin og pasta og en mand, der hedder Vittorio (eller hvad han nu hedder) og en anden, der ganske bestemt hedder Fabio. Italien er jo kendt for både opera (med fede damer, der synger), fodbold (noget med at grave sig ned med 10 mand i forsvaret og så vinde på et filmet straffespark), pasta (restauratører, der har luret, hvordan man tjener penge på at sælge mel og vand) og vin. Masser af god vin. Og så mafiaen ikke at forglemme.

Hvorved vi kommer tilbage til problematikken omkring manglende artikler og spiselivsskribenter. Derfor kommer her 7 gode råd til ikke at blive kidnappet af mafiaen:

  1. Skær aldrig din spaghetti over med en kniv. Folk er blevet støbt ind i bropiller for mindre.
  2. Hvis du er til smagning med en italiensk vinbonde, så spyt ikke vinen ud! Det er nødvendigt at gurgle og sige ahh - det smager godt, uanset om det skulle smage af kogt penalhus med dehydreret birkebarkgranité.
  3. Hver gang et unormalt stort antall mænd fra det sicilianske dampvaskeris herrekor står i deres for små jakkesæt med for store manchetknapper og ringer på din hoveddør, så lad som om du ikke er hjemme.
  4. Hvis du napper en fyraftensbajer på den lokale og sidemanden er fuldstændig upåvirket af, at bartenderen får en faldende ambolt i hovedet, så skynd dig at stikke af.
  5. Gør aldrig grin med mafiaen på skrift, det kan få katastrofale følg.........................

(Her blev skribent nummer to muligvis bortført. I hvert fald er Spiseliv nu to skribenter nede. Vi ved endnu ikke hvem, der kan tænkes at stå bag bortførelsen, men fortsættelse – med forhåbentlig mulig opklaring – følger. Red.).

Er du i mellemtiden blevet sulten – og tørstig efter siciliansk vin!, så prøv:

- Il Dona - Super italiensk restaurant beliggende på første sal i Magstræde. Fabio's italienske rødder fornægter sig ikke og tiden på Era Ora er vel også en slags balast. (!)

- Casa d'Antino - La Familia Lolli har (såvidt vides intet dampvaskeri og stammer desuden fra Umbria eller Le Marche eller noget andet fredeligt). Paolo Lolli er indehaver og chefsommelier og der er mange gode grunde til at slå vejen om ad Dronningens Tværgade: fx maden og vinen!

- Mother - Pizza på den eddersaftige måde i Kødbyen. Men man kan altså udmærket få dem uden kød, og man behøver ikke at være in crowd vesterbroer for at værdsætte stedet.

- Fischers - Kogebogsaktuelle David Fischer har stået på pastapartiet på La Pergola i Rom. Need we say more? Har forøvrigt fremragende siciliansk vin, som en svært overvægtig herre med for lille jakkesæt og for store manchetknapper er så elskværdig at gøre opmærksom på.

- Il Grappolo Blu - Man skal huske ikke at overse denne mere end glimrende restaurant i Vester Farimagsgade, bare fordi det i reglen er alle mulige andre – og nyere, der løber med omtalen. Både gedigent og forfinet.