I kunstens navn

24/5 2011

 

Mad, vin og kunst i skøn og ukompliceret forening. Mød kunstneren Per Hillo på Restaurant Huks Fluks på Gråbrødretorv.

–––––––

En moderne kunstner ved gryderne
Nogle har måske passeret Per Hillos sådan lidt 'on stage'-agtige galleri i stueetagen i Illum, hvor han har holdt til igennem det sidste års tid og på en gang udstillet sine meget 'lette' og uproblematiserende billeder for publikum, alt imens han har været igang med at male dem. Per Hillo er imellemtiden flyttet fra Illum (fordi de fandt ud af, de skulle bruge kvadratmeterne til noget andet) og til eget galleri et sted i Københavns centrum, og lige nu er han aktuel med en udstilling på Café Huks Fluks på Gråbrødretorv. Ikke helt som da maleren Michael Kvium og restauratøren Rasmus Grønbech (Churchill & Grønbech) holdt velgørenhedsmiddag på sidstnævntes restaurant her for nylig, og hvor Rasmus Grønbech nærmest havde fortolket nogle af Michael Kviums værker og omsat dem til retter til at sætte tænderne i. Per Hillo på Huks Fluks er måske ikke nær så gennemtænkt i konceptuel forstand, men det er så heller ikke meningen. Her handler det – bare – om kultur, mad og vin.

Per Hillo slår til tønden
Per Hillo udstiller et udpluk af sine værker fra d. 29. maj til d. 5. juni i den lille hyggelige restaurant på Gråbrødretorv. Det er den ene del af det. Den anden – ret sjove og faktisk meget Per Hillo'ske (også selv om den oprindelige idé ikke er hans) – del af sagen løber af stablen fra om torsdagen, altså d. 2. juni, og den er et led i et projekt, der hedder Barrel Art Project (Projekt Kunst-på-vintønde), der – som navnet antyder – forener kunst og vin. Det blev startet af et ungarsk vinhus, Vylyan (http://www.vylyan.hu/muveszihordok/index.html) helt tilbage i 2008, og det er da også deres vine, der sættes til menuen på Huks Fluks i den pågældende uge. Der er siden 2008 blev udsmykket en hel del tønder!

Mød kunstneren!
Per Hillo sætter sit sidste penselstrøg på tønden søndag d. 5. juni, som dog får lov at stå der indtil slutningen af juli. Og aftenen før, altså d. 4. juni, har du mulighed for at være med til en særlig middag på Huks Fluks, hvor Per Hillo fortæller om sin kunst og endda trækker lod om et af de udstillede værker.

En 3-retters menu bestående af: Kongekrabbe, lammekrone og ostetallerken.
Dertil serveres en nøje udvalgt vinmenu fra vingården Vylyan.
Kr. 499,- for menu og vinmenu.

Tilmelding snarest skal ske til Huks Fluks på telefon 33 91 92 93 eller på mail.
 

www.vylyan.hu/muveszihordok
 

Tekst: Mia Rudolf
Billede: 'Living in Colors' af Per Hillo

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.