Menuen på Restaurant ET skifter jævnligt, men ikke på faste tidspunkter, det sker når inspiration kommer til kokkene Morten Sandvej og Lars Eiskjær. Men hvad er det så der inspirerer dem, hvert år sparer medarbejderne i restauranten sammen til at tage på en inspirationstur til udlandet.

”Når man ude at spise så mange steder, som vi har været på, så kan man ikke andet end at blive inspireret. Vi har været på over 50 restauranter de seneste syv år, da vi jo har været af sted så længe Restaurant ET har eksisteret”. fortæller Morten Sandvej.
Man kan tydeligt mærke at Morten Sandvej er begejstret over at rejse sammen med kollegaerne.
”Det er skide fedt, det er en god måde at være sammen på, som kollegaer kommer vi tættere på hinanden. Vi får rigtig mange gode oplevelser sammen, vi får lov til at nyde fantastisk mad sammen, men vi oplever også de ting, som vi ikke ønsker at tage med os hjem og det er en god ting at få i fællesskab”.
Hvilken af de steder I har været har været den største spiseoplevelser?
”Dinner by Heston i London, det var noget helt specielt, det er nok det bedste sted vi har været at spise” fortæller Morten Sandvej.
Heston Blumenthal har to Michelin stjerner, men det er ikke altid stjerne det kommer an på, fortsætter Morten Sandvej.
”Le petit Maison i Nice er en lille og uformel bistro, men deres atmosfære var så fed at man blev revet med og vi havde en sindssyg fed aften der. Det behøver ikke at være en flerstjernet Michelin restaurant for at være et helt fantastisk spisested. Det er jo også derfor vi selv ligger så meget vægt på atmosfæren på Restaurant ET.

Hvert år er alle faste medarbejdere på Restaurant ET på en sådan inspirationstur, hvert år besøger restauranten fem til seks steder. Morten Sandvej fortsætter, ”Det er de bedste steder fra alle vores turer igennem de sidste syv år, vi har udvalgt til menuen på torsdag”.

Menuen er ikke en kopi, men en kærlig hilsen fra Restaurant ET til deres favoritter rundt i verden. Med et besøg på restauranten på torsdag vil man opleve selve kerne af hvad Restaurant ET består af.

 

Inspirations menuen den 28. maj:

Tynde skiver torsk med oliven, tomater, croutoner, persille og hvid peber
”Le petit Maison”, Nice – Uformel bistro med sindssygt god atmosfære

Grillet gambas med hvidløg, persille og skalotteløg
”La Boqueria”, Barcelona – Fantastisk råvaremarked i hjertet af Barcelona

”Meat fruit” – Foie gras med mandarin, grillet brød og sort peber
”Dinner by Heston”, London – Nr. 5 i verden på Pellegrino-listen

Lammekølle med hestebønner, estragon, perleløg og Jus d’agneau
”Le Louis XV”, Monaco – Alain Ducasse *** Michelin med “old school” avantgarde Cusine

Sorbet på brændte citroner og vodka
”L’Est Brasseries” Paul Bocuse, Lyon – Stort og lækkert brasserie med frankofile tendenser

Mørk chokolade med olivenolie, vanilje, karamelliseret mandel og saltet karamel
”Septime”, Paris – Moderne cuisine med * i Michelin Guiden

6 retters menu kun 600 kr.
Vinmenu med matchende vine 400kr.

Planerne for næste års inspirationstur er allerede i støbeskeen, men målet er endnu ikke helt på plads, da nogle vil til Paris og andre gerne vil til New York, men så skal der virkelig også spares op, afslutter Morten Sandvej, hvis der skal blive råd til en tur til staterne.

Det er stadig muligt, at bestille et bord til denne helt særlige aften, men man skal skynde sig.