Hvid chokoladebudding med blåbærsorbet og karamelliserede nødder

Hvid chokoladebudding med blåbærsorbet og karamelliserede nødder

Sabina
Spiseliv.dk

Opskriften har vi fået af Restaurant Koefoed som serverer, hvad de selv kalder for enkel ærlig mad med fokus på Bornholmske råvarer. Denne kombination har både de danske anmeldere og inspektørerne fra den franske Michelinguide været rigtig glade for.

Hvid chokoladebudding

1. Fløde og sukker koges op. Sluk under blusset og tilsæt den opblødte husblas (udblødes i koldt vand, så det dækker), samt den hakkede hvide chokolade

 

2. Ingredienserne vendes og røres sammen, hvorefter massen hældes i 4 forme (alu eller silikone) og stilles på køl til dagen efter

 

Blåbær sorbet

1. Blåbær, sukker og kornene fra vaniljestangen blendes til sukkeret er opløst og massen er fin og jævn

2. Ismassen hældes i en form og stilles i fryseren med omrøring ca. hvert 3. kvarter til den er ved at være fast. Lad isen fryse helt. (Hvis du har en ismaskine, køres massen på ismaskine til isen er færdig)

3. Isen tempereres inden servering

 

Karamelliserede nødder

1. Sukker smeltes på en pande til farven er gylden, der tilsættes hakkede nødder, massen blandes godt på panden

2. Hæld massen over på bagepapir til afkøling. Når massen er helt afkølet skal den blendes/hakkes groft

 

Anretning

1. Skær chokoladebuddingen i skiver og server sammen med kugler af blåbærisen og de ristede nødder