Der er rød- og hvidternede duge på bordene, platter på væggene og Bing & Grøndahl-porcelænsfigurer i vindueskarmene på Den Bette Kro i Vingårdsgade.

Her har Morten Gamini siden april sidste år haft stor succes med at sælge lokalt forankret kvalitetssmørrebrød til aalborgenserne. Siden åbningen har han fokuseret på nordjyske råvarer med oprindelsen i orden, og forsøger hele tiden at udvide menuen og drikkevarer med produkter fra kvalitetsfokuserede nordjyske producenter.

"Vi samarbejder med gårdbutikken Krastrupsøgaard i Skørping, som leverer noget herligt kød fra egne frilandsdyr, som vi selv laver vores pålæg af. Brødet kommer fra en lokal bager, som bager uden tilsætningsstoffer af nogen art. Smør får vi fra Sønderhaven Gårdmejeri, og de vodfangede rødspætter kommer fra Hirtshals," fortæller den stolte krofatter.

Det er dog ikke kun på madsiden, at sigtekornet er drejet ind på det lokale. Morten Gamini elsker snaps og har et udvalg af 70 forskellige danske snapse, herunder adskillige nordjyske. Som noget unikt lancerer han i april også et 'skatkammerkort', hvorfra man kan prøve nogle meget sjældne dråber af lokalt ildvand. Målet er et snapsekort på 100 forskellige, mens der på ølsiden også flyder 99% nordjysk øl i hanerne og på flaske.

Før han åbnede Den Bette Kro, drev Morten Gamini restauranten Hos Isidor Henius, opkaldt efter De Danske Spritfabrikkers grundlægger. Det gik godt, lige indtil Morten Gamini blev alvorligt syg og måtte lukke butikken. Det ufravigelige fokus på det lokale, kvaliteten af råvarerne og det gode rygte som smørrebrødskonge har han dog taget med sig til Den Bette Kro, som han åbnede, da helbredet igen tillod det krævende job som restauratør.

Morten Gamini er stolt, glad og ikke mindst overrasket over den overvældende modtagelse, Den Bette Kro har fået i Aalborg.

"Jeg er jo selv opvokset med masser af sovs, kartofler og rugbrød. Smørrebrød er dansk kulturhistorie, som jeg mener, at vi bør værne om. Men i mange år har vi danskere forsøgt at kigge udad og har nærmest ikke kunnet komme langt nok væk fra det danske. Her i Aalborg har smørrebrødet nærmest været helt glemt. Det har taget mig fem år at skabe et godt brand, men alligevel må jeg nogle gange knibe mig selv i armen, når vi har fuldt hus i krostuen," siger Morten Gamini med nordjysk ydmyghed i stemmen.

Fuldt hus er der især om lørdagen, og det har fået Morten Gamini til at indføre konceptet 'Jazz og Smørrebrød' hver anden lørdag fra 12-15. Alt er som sædvanligt, blot med hyggelig jazz i krostuen, hvor indretningen er et kapitel for sig. Også her har Morten Gamini haft mere end end blot en finger med i spillet.