1. Hæld kærnemælk og vand sammen i en skål. Rør sirup, salt, gær og kardemomme ud heri.
2. Rør 300 g mel i dejen, tilsæt smørret og rør dejen grundigt.
3. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, men ikke mere end til dejen er smidig og glat og lige akkurat kan slippe fingrene. Ælt med hænderne, efterhånden som dejen bliver for fast til at røre.
4. Dæk skålen og stil den til hævning et lunt sted i 3-4 timer, til den er mindst dobbelt så stor.
5. Læg bagepapir i en lille bradepande eller et firkantet ildfast fad.
6. Form dejen til glatte boller. Sæt dem på bagepapiret med ca. 1,5 cm imellem.
7. Lad hvederne efterhæve og svulme sammen 1-1,5 time på et lunt sted.
8. Varm ovnen op til 200 grader. Pensl hvederne med en blanding af vand og kærnemælk og bag dem i 25 min. Lad dem køle på risten.
9. Flæk dem og rist dem under grillen i ovnen i kort tid. Servér dem lune med koldt øko-smør.