Restaurant Daalder er hurtigt blevet kendt som et gastronomisk hot spot i Amsterdam, hvor køkkenchef Dennis Huwaë har skabt en restaurant, som kombinerer uformel stemning, neonlys og graffiti med billedskøn topgastronomi, der trækker inspiration fra det asiatisk, hollandske og det klassiske franske køkken. Til Halloween-sæsonen bringer Dennis Huwaë og co. deres helt unikke, eksklusive og lidt fandenivoldske madmagi til København, når de laver pop-up i Tivolis japanske Tårn.

Hollandsk Michelin og asiatisk topgastronomi kommer til Tivoli København_3

Kontraster og harmoni

Med sine indonesiske rødder fra øgruppen Molukkerne og passion for asiatiske smagsnuancer, har Dennis Huwaë sammensat en menu til Tivolis gæster, der udforsker kontraster og overraskende smagssammensætninger, men samtidig bevarer harmonien i hver ret. Gæsterne på Daalders pop-up kan forvente en intens og spændende spiseoplevelse, hvor hver tallerken er minutiøst sammensat – både visuelt og smagsmæssigt. Man kan fx prøve en af Daalders signaturretter; en version af den populære asiatiske takeaway-ret: kyllinge satay. Hos Daalder er der dog skruet helt op for fantasien, smagene og præsentationen med sprødt kyllingeskind, intens kyllingesauce, peanutcreme og fuldt tryk på smagen af citrongræs, galangarod og ingefær. Man kan også opleve hans populære rødbederavioli med lakridsnuancer og fyld af spinat og ricotta eller Daalders take på den klassiske hollandske stroopvaffel. Der er kort sagt garanti for at blive forbløffet, underholdt og forkælet af Dennis Huwaës særegne køkken.

Stemningen følger med

Daalder har vundet anerkendelse både i Holland og internationalt, og restauranten har modtaget en Michelin-stjerne for sin ekstraordinære kulinariske kreativitet, der fejrer sæsonens råvarer og præsenterer dem med en moderne og legende tilgang. Restauranten i Holland er kendt for den unikke atmosfære med popmusik, neonlys og street art, der afspejler Dennis Huwaës stærke og skæve personlighed. Selvom interiøret fra restauranten i Amsterdam ikke kommer med til Danmark, lover køkkenchefen, at den afslappede og legende stemning i restauranten følger med ham og hans hold til Det japanske Tårn og Tivoli.

Køkkenchef Dennis Huwaë siger om besøget i Tivoli:

”I mine øjne er København Europas kulinariske mekka. Jeg har besøgt byen flere gange de seneste år og er blevet enormt inspireret af Københavns gastronomiske scene. Jeg synes, det er fantastisk at få mulighed for at komme og lave mad i byen og at give danskerne muligheden for at opleve min gastronomiske stil. Jeg håber, at jeg kan tilføre noget nyt og inspirerende til Københavns fantastiske gastroscene.”

Hollandsk Michelin og asiatisk topgastronomi kommer til Tivoli København_2

Kulinarisk vidunderbarn

Køkkenchefen Dennis Huwaë er et kulinarisk vidunderbarn, hvis nysgerrighed og perfektionisme har ført ham på en ekstraordinær vej efter han færdiggjorde sin uddannelse fra kokkeskolen. Han har forfinet sin faglighed på verdenskendte restauranter som hollandske Ciel Bleu** og den engelske The Fat Duck*** og har arbejdet sammen med den anerkendte 2-stjernede Michelin-kok Moshik Roth på 't Brouwerskolkje** i Overveen i Holland. I 2018 modtog han den fornemme hæder at blive kåret som årets kokketalent ved Gault & Millau Awards. I dag er han ejer og køkkenchef for Restaurant Daalder, hvor han har skabt en unik restaurantoplevelse med en kærlighed til råvarerne og den gode uformelle spiseoplevelse.

Mikkel Ustrup, som er senior director for High End i Tivoli siger om den kommende pop-up:

”Jeg ser meget frem til at kunne byde Tivolis gæster inden for på Daalder, for det er en vidunderlig restaurant, og så viser det også med al tydelighed, hvad pop-up-konceptet kan. Vi sluttede sommersæsonen af med restauranten á Auguste, som gik all in på det klassisk franske køkkens disciplin, velsmag og præcision. Nu kan vi så byde velkommen til Daalder, som kører i en anden retning. Det er mere løssluppent og udogmatisk, og de laver nogle vilde ting og sammensætninger i køkkenet. Men selvom stemningen er mere uformel, skal man ikke tage fejl. Dennis Huwaë kan lave mad i Michelinklassen der smager fantastisk, og der er ikke noget, på hans tallerkener, der er tilfældigt. Det er asiatisk inspireret gastronomi fra øverste hylde, og så er det sjovt, anderledes og ikke som noget, man har prøvet før.”

Book bord fra 13. oktober til og med 5. november