Men altså. Hvor tit er det ikke med livet som indsats, at man cykler af sted med indkøbsposer fulde af delikate fredagsindkøb på styret, en taske over skulderen på skrå og så lige noget sammenkrøllet poseværk på bagagebægret? Alt for tit, ikke. Men det er slut nu. For nu kan du få noget så smart som en ordentlig gedigen cykelkurv, undskyld -kasse, der sidder ordentligt fast foran styret, og som rummer op til ... 12 flasker vin!

At cykle med en kasse vin
Og vin, det er bare det værste. Har man sådan et Bobike-barnesæde monteret bag på cyklen, kan man vist i en snæver vending have en opretstående kasse med seks flasker i, som man spænder fast med selen, så den ikke vælter. Det går lige an. Men også kun lige. Og uanset har man ikke løst indkøbsposeproblematikken på den måde, og en pose i hver side af styret OG en kasse med seks flasker, det er altså bare ikke nogen rigtig god idé, og købes ind, der skal der jo, og køres i bil, det skal der jo ikke (af mange grunde; parkeringsmuligheder og p-bøder er kun et par af dem). Derfor slår Spiseliv altså nu et slag for den nye cykelkurv. Eller rettere cykelkasse. Det er nemlig ikke en kurv. Det er en cykelkasse designetaf mænd til mænd: “Cykelkassen vender en hidtil uskrevet side i historien om herrecyklers anvendelighed, fordi mænd nu for første gang nogensinde kan få en cykelkurv, som ikke signalerer kvindelighed,” forklarer Rune Rex.

Rune Rex og Andreas Sachse, der sammen står bag Cykelkassen, lægger stor vægt på sikkerheden. De henviser til en undersøgelse, foretaget af Københavns Kommune, som afslører at kun 67% af byens cyklister føler sig trygge i trafikken. Kommunen vil have tallet op på 80%, og Rune Rex mener, at hvis det skal ske, så skal de fleste cyklister have en bedre opbevaringsløsning på cyklen, og det kan der være noget om.

Miljørigtig kasse til miljøbevidst forbruger
Og derudover er det altså bare så meget i Spiselivs ånd med sådan en cykelkasse. Vi cykler rundt og køber ind her og der og alle vegne. Forbi SuperBrugsen/Irma/Netto/SuperBest efter  toiletpapir, opvaskemiddel, el-pærer, videre til Den Grønne Butik efter frisklagte æg, Sødam-kyllinger, de gode italienske Demeter-pærer, avocadoer og måske en Côte de boeuf fra økologiske Mineslund. Så er der Baghaven for dagens grønt og Gourmandiet, når man fx skal have lasagne el. lign., fordi de hakker kødet on the spot. Og sidst men ikke mindst, vinhandleren, hvor man har en evig ambition om at nøjes med to flasker, men altid kommer derfra med seks. Hvordan hulen har det overhovedet kunnet lade sig gøre uden den forbandede cykelkasse?

Designerne siger, den er designet til mænd, og jaja, det er fint nok, det betyder, at den ikke er fimset, men robust og gedigen. Den ligner et tomt efterladenskab fra en filmproduktion eller sådan noget, der mangler bare lidt skrammer, men det kommer vel med tiden. Og så er den håndbygget. Og fremstillet af miljørigtige dimser.