Picture

Kødbyens Fiskebar

P { margin-bottom: 0.21cm; }

At spise masser af skaldyr og fisk er en forholdsvis ny ting for mange danskere, og et af de første steder i København der virkelig fik byboerne med på trenden var Fiskebaren, der i 2009 åbnede med et maritimt menukort, der i størrelsen var hidtil uset i Danmark. Udover at lokke med imponerende valgmuligheder så som flere slags østers, saftige fisk fanget i de nordiske have og møre bøffer som alternativ til dem, der også vil have landdyr på gaflen under besøget, er muslinger også en fast bestanddel af Fiskebarens sortiment. Heriblandt saftige blåmuslinger fra havet omkring Rømø, dampet i æbleeddike og masser af urter til 155 kr per portion.

Picture

Nose 2 Tail Meat & seafood

P { margin-bottom: 0.21cm; }Kødbyen er også hjemsted for et andet oplagt sted at nyde sæsonens saftige blåmuslinger, nemlig på Nose2Tail Meat & Seafood, hvor bistro-trenden er helt gennemført i imponerende lokaler beklædt med Kødbyens karakteristiske hvide klinker, båse i bedste amerikanske stil med bløde bænkesæt, og elegante lamper langs væggene som gør, at bistro-begrebet i den grad bliver skudt ind i en elegant liga. Her kan man nyde sit mad med god samvittighed, for selvom menuen er fuld af kød, så kommer maden fra danske dyr, der har haft det godt. Og deres marinerede blåmuslinger med urter, aioli og fritter er at finde blandt forretterne og anbefales inden man går ombord i hovedretterne eller sætter tænderne i deres berømte, flamberede bøffer.

Picture

Stempel Bar & Kitchen

P { margin-bottom: 0.21cm; }I lang tid blev der hamret og banket i det store lokale på hjørnet af Istedgade og Enghave Plads, hvor der engang lå en Punkt 1. Nu er de hårde hvidevarer blevet udskiftet med caféinteriør, for i foråret åbnede Stempel, der i et imponerende stort rum med højt til loftet og med masser af små hyggekroge byder gæsterne velkommen til alt fra morgenmad, brunch, møre bøffer og cocktails om aftenen. Et af stedets finurligheder er serveringen Små Retter, hvor man ved at vælge flere af disse får en lille opsats fuld af forretter af nippe af. En af disse retter er blåmuslinger i fløde og hvidvinssauce til beskedne 35 kr. Kammuslingerne kan også anbefales, og serveres på en lille blinis.

Picture

MadMad MadBodega

P { margin-bottom: 0.21cm; }Man behøver ikke være et stort sted for at skabe en revolution – for dette splinternye madtempel, der åbnede i år på Vesterbrogade, har på imponerende kort tid skabt sig fans og stamklientel baseret på deres kompromisløse filosofi om bæredygtighed, 0 kilometerpolitik og økologi. Selve den fysiske restaurant blev en realitet takket være en crowdfunding, som rejste penge nok til åbningen, og restauranten holder også løbende kurser der kan lære folk at strække deres mad derhjemme, så som for eksempel et kokkekursus i, hvordan man laver masser af velsmagende retter ud af 1 kylling. Tro overfor sæsonen benytter køkkenet i MadMad Madbodega lige nu blåmuslinger i deres mad. Mere præcist i saucen til den pandestegte sandart med blomkål og rødbede til 190kr.

Picture

Culoir

P { margin-bottom: 0.21cm; }Amager er en ø. Ikke desto mindre skal man flere steder se langt efter menukort med maritime indslag på øen, men tager man turen ud til Amager Strandvej 102 får man udover havvind og saltvand i håret også lækkerier på tallerknen, der stammer fra bølgen blå. Her kan man med fantastisk udsigt til Øresund og det aktive sportsliv langs Amager Strandpark spise gode og mættende retter, og opleve et underholdende flow af surfers og kajakroere, som bruger Culoir som stamsted på landjorden. Culoir serverer lige nu Pernod-flamberede blåmuslinger med urter, hvidvin og fløde og ved siden af pommes frites og aioli. Velbekomme.

Picture

Le Pave

Le Pavé har i snart to årtier ligget på den sydlige side af det hyggelige Gråbrødre Torv. Restauranten har mange stamgæster, som kommer her for den ærlige, gedigne fransk-inspirerede mad, som serveres i rigelige portioner. Stemningen er romantisk og afslappet, og ejeren er selv på gulvet til at sørge for, at der bliver taget god hånd om gæsterne. Menukortet indeholder altid lækre hvidvinsdampede blåmuslinger.