For det er på Vesterbro i København, at East West Foods ligger, og når du først har været der, vil du forstå, at du umuligt kan lave noget, der bare minder om indisk mad, før du har sat dine ben her og indkøbt, skal vi sige, lidt af hvert. Lidt højre op end hjørnet af Kingosgade og Vesterbrogade, men altså lige dér, på Vesterbrogade, højre side når du kommer indefra.

Udefra ligner det en vanlig etnisk grønthandler, men indenfor åbenbarer der sig et sandt mekka af indiske varer. Det er helt vildt, faktisk. Start med at spadsere en tur gennem butikken, hen langs risreolen, forbi linsereolen, videre til krydderireolen, reolen med mærkelige glas, væggen med frugt og grønt, som du med garanti ikke finder i din baghave (og som – bevares – nok har lidt flere food miles på bagen!), reolen med mel, kikærtemel, tørrede bælgfrugter m.m. Op til kassen forbi reolen med Bollywood-soundtracks og andre indiske musikstjerner, og forfra igen.

Alene på Basmati-ris-siden er der fem eller flere mærker at vælge mellem. Skal det være fra foden af Himalaya, og skal det så være Falak, Tilda eller Koohinoor, og er 1 kg nok, eller kan du lige så godt nappe posen med 10 eller 20 kg, når nu du er igang? Og så er der linserne. Røde eller grønne dækker ikke rigtigt. Hvad med de hvide urad dal-linser? Du kan selvfølgelig bare gribe en pose og håbe på det bedste (med India Cooking i hånden er du allerede godt vejledt), men du kan også spørge indehaveren, en venlig mand, der yder den fineste og mest distingverede service, man kunne ønske sig. Han kan med garanti også fortælle dig, hvordan du får det bedste resultat, når du koger dine dyrt indkøbte 20 kg basmatiris fra foden af Himalaya.

Mht. krydderierne er der en ting, der er sikkert: Når du laver indisk mad, skal du ikke gå ned på krydderier i alverdens fine gullige, rødlige og brunlige nuancer. Og det er heldigt, for det er helt sikkert svært ikke at forgribe sig på den reol, når nu man er igang. Hvem ved, om det lige præcis er tilsætningen af knuste bukkehornsfrø, der gør hele forskellen i en given opskrift? Og hvor ærgerligt ville det så ikke være at komme hjem uden?

East West Foods slog dørene op i 1990 og har lige siden været førende, når det kommer til udbud af indiske varer. De får friske forsyninger af frugt og grønt en gang om ugen (hver tirsdag), og selvfølgelig er der også det obligatoriske glas marmite; kolonitiden fornægter sig ikke!