Picture

Dalle Valle

Da Daells Varehus var at finde i henholdsvis København og Aarhus rimede det på både gode priser og folkelighed, og den atmosfære har på forbløffende god vis smittet af på det cafékoncept, der tog navnet Dalle Valle og rykkede ind i butikkens hedengangne lokaler på Nørregade efter at varehuset gik konkurs i 1999. Nu åbner caféen Dalle Valle filialer rundt om i det ganske land, og I Aarhus har det hurtigt fået succes med sine mange, lune retter og sit store udvalg. Caféen ligger i shoppecentret Bruuns Galleri og konceptet er bygget op omkring en stor buffet fuld af kød, tilbehør, grøntsager og salater. Her kan man virkelig spise sig stopmæt, få sig en stor brunch eller blot snuppe sig en god kop kaffe med kage til, uden at det på nogen måde går udover pengepungen. Et godt eksempel er det regulære knaldtilbud, hvor man fra lørdag til tirsdag fra 17-22 får halv pris på alle retterne i menukortet – dog ikke buffeten.  

Picture

Le Coeur De Lile

Eiffeltårnet er malet på væggene sammen med masser andre tårne, der er stearinlys på bordene og rundt omkring befinder der sig små kuriositeter, der alt sammen giver denne unikke, franske restaurant en helt særlig karakter. Stedet er en oase og en lille hemmelighed på den ellers travle Nørre Allé, men højdepunktet er naturligvis den gode mad på tallerknen. Her sørger restaurantens ejer, der også selv tager imod sine gæster, for de mættende klassikere fra det vestlige middelhavsområde, for han er både inspireret af det franske, italienske og spanske køkken. Retterne er få men i sæson, og tapastallerknen er populær. Til frokost laves der udover små, lækre retter også en fin brunch.

Picture

Casa Carola

Her kan man virkelig få sig en lækker sydamerikansk middag til få penge hvor indehaver Carola Alvarado selv står i køkkenet og fremtryller duftende retter dampet i bananblade og med liftlige toner fra amazon-junglen. Maden kommer med krydrede hilsner fra både Chile, Peru og Venezuela, men hvad der især gør stedet specielt er det festlige fokus på den rigtige latinerstemning, der også hjælpes på vej af sprælske trin. Flere gange om ugen afholder stedet nemlig danseundervisning, hvor man først spiser og bagefter ryger ud på dansegulvet for at lære sydamerikanske dansetrin. Herefter kan dansegulvet frit indtages, og naturligvis hænger mad og danse sammen, så de retter, der serveres, stammer fra det land, hvorfra aftenens dansetrin kommer fra. Vælger man både mad og dans er prisen for begge dele rørende 125 kroner per person, men man er også velkommen hvis man ønsker at vælge fra menuen og først forestrækker at indtage dansegulvet når der er 'fri leg' på programmet.  

Picture

Den Lille Kro

Selvfølgelig er det gode, danske smørrebrød et must have for enhver der leder efter spisesteder med god mad til få penge – men smørrebrød kan have en svingende kvalitet alt efter hvem stedet ønsker at bespise. På Den Lille Kro beskæftiger vi os med en sand institution indenfor faget, der får besøg af både udenlandske turister, af danskere, der vil genopfriske deres barndoms køkken, samt af regulære gastrobesøgende, der lige skal ind og smage en god hønsekødssuppe, prima tarteletter og de overraskende mange ting, som er hjemmelavet. Tænk både sennep, survarerne og rødgrøden, der kan følge efter noget så sjældent som en perfekt lavet hønsekødssuppe og den syndige svinekødsgryde smagt til med paprika, små pølser og med tyttebær ved siden af. Man kan vel få billigere smørrebrød andre steder, men ikke af denne kvalitet og slet ikke med den stemning, som man også får med sig i købet ved at besøge Den Lille Kro.  

Picture

Sala Thai

Når der rigtig er gang i de store gader i Aarhus kan det være en lise for sjælen at trække ind på en hyggelig restaurant og blive forkælet af et varmt måltid, og det er netop hvad du kan hos Sala Thai på Vesterbrogade. Faktisk er en 'sala' netop thai for dens slags små hytter, som bliver opført nær Thailands hellige templer, og hvor man kan tage sig et hvil fra al den religiøse hurlumhej. Den thailandske gæstfrihed fornægter sig ikke her, og interiøret er udført i klassisk stil, med thailandsk kunst og træudskæringer. Ude i køkkenet står thailandske kokke og laver rigtig thai-mad af friske råvarer, så forvent dig mad fuld af aroma – og styrke, hvis du beder om en stærk karryret! Sala Thai har også et stort take-away-kort, hvis du hellere vil nyde maden derhjemme.  

Picture

Det Glade vanvid

Denne restaurant fik sit navn da en fisker nede i Aarhus havn hørte, at Brødrene Koch, der står bag stedet her, var ude på at servere en all-inclusive 3 retters menu med gode vine til for 495kr. ”Det er jo det glade vanvid”, udbrød han, og så var restauranten døbt. Det Glade Vanvid ligger hyggeligt og meget rustikt på Pakkerivej nær de mange fiskeforretninger, der stadigvæk sælger alt godt fra havet til byens indbyggere, og stedet er især populært i weekenden, hvor den står på gedigen brunch lavet på friske råvarer og et bugnende udvalg af veltilberedte favoritter. Også her er der all-inclusive, så regningen er gennemskuelig fra starten af: rørende 295 kroner kosten brunchen, inklusiv drikkevarer.