Stjernekokkene er i overtal ved årets DM i hotdog. Hele fem af slagsen stiller op over for de to mindre kendte traditionelle pølsemænd og en enkelt -dame, som tager turen til Tivoli mandag den 23. august.

Henrik Wiberg aka Den Økologiske Pølsepusher, John Michael Jensen aka Elitepølsemanden og Hotdogdronningen fra Sønderjylland ved navn Anni Bøgild skal ikke regne med at stå over for nogen nem opgave, når de møder Paul Cunningham fra The Paul, Thomas Pasfall fra Munkebo Kro, Bo Jacobsen fra Restaurationen, Allan Poulsen fra Henne Kirkeby Kro og Wassim Hallal fra Frederikshøj.

I hvert fald ikke, hvis det står til sidstnævnte. Helvedeskøkkenchefen Wassim Hallal vandt gourmetdelen af sidste års konkurrence med en pighvar- og jomfruhummerpølse i brioche og toppet med bl.a. østers og kaviar.

 

En hemmelig hotdog, der er tunet med 200 procent

"Jeg tager min medalje med i år og jeg regner med at tage den med hjem igen," siger Wassim Hallal selvsikkert.

Han nægter at gå i detaljer med det konkrete indhold af den hotdog, han stiller med til konkurrencen i år, men vil gerne røbe, at den bliver noget ud over det sædvanlige:

"Sidste år var min hotdog rigtig, rigtig god. I år er den så blevet tunet med 200 procent," forklarer han og griner "du må gerne kalde det for en vaskeægte Wassim-hotdog."

"Jeg vil jo ikke stå tilbage for de der superkokke. Jeg vil tage kampen op med dem"

Brioche med fasan, foie gras og trøffel

Det skræmmer nu ikke John Michael Jensen, pølsemanden fra Axeltorv, at stå over for gastronomiens store stjerner i denne dyst. Han har til i år forberedt ikke mindre end to hotdogs, så han både kan stille op i gourmetkategorien og kategorien for traditionelle hotdogs.

Han har desuden været ude og investere i pølsestopper og diverse andet udstyr, så alle ingredienser er lavet fra bunden. "Jeg vil jo ikke stå tilbage for de der superkokke. Jeg vil tage kampen op med dem," siger han kamplystent.

Hans gourmethotdog består blandt andet af fasan, foie gras og trøfler i et brioche med salvie og "en masse spændende tilbehør." Den mere traditionelle variant vil være en hjemmestoppet, grovhakket pølse med fennikel i grovbrød og garneret med alt det klassiske tilbehør i hjemmelavet version.

John Michael Jensen tror selv på sejren og glæder sig til at stille op for mere respekt til hotdog'en igen i år.

 

Den fynske stjernekok tror på folkets røst

Thomas Pasfall er en af de gourmetkokke, som hylder gamle dyder om klassisk velsmag, og han satser ikke på at vinde på overraskelser og wow-effekt.

"Jeg vil gerne vise en hotdog på den rigtig fede måde, hvor man får fornemmelsen af at stå ved pølsevognen for 20 år siden og smage sin første hotdog igen."

Han understreger dog, at der i den grad er tale om en gourmethotdog, men at smagen og udtrykket er klassisk og genkendeligt "men tunet lidt op". Pølsen vil være den lokale slagters gjort på Pasfall's egen opskrift, løgene vil være kogt i mælk inden friteringen og agurkerne vil være vacuumsyltede.

Han er ikke ligeså selvsikker som sin århusianske kollega, men mener dog, han har en chance for at vinde ved hjælp af "folkets røst."

 

Smag selv med

Intet er endnu afgjort og interesserede kan selv smage med i Tivoli mandag den 23. august mellem 17 og 19.