Det er sin sag at overleve på den omskiftelige og ambitiøse københavnske restaurantionsscene. De skærpede vilkår til trods formår restaurant RizRaz stadig at gøre sig gældende og forblive en god forretning. I 30 år har RizRaz haft københavnerstatus som den førende vegetariske buffetrestaurant med stabil succes. RizRaz har nu to restauranter i København, planer om at udvide og har endda tilføjet flere kød- og fiskeretter til menuen.

Familievirksomheden er stadig skarpe på at udvikle sin menu og skabe en god atmosfære for sine gæster. Siden den spæde start i 1989 har RizRaz været en trofast leverandør til sultne i København med deres berømte vegetarbuffet, også dengang vegetarisme mere var anset som et levn fra hippie-tiden og ikke som i dag et bæredygtigt og forbrugerbevidst statement.

Hård konkurrence til trods, er der Solstråle historier i Restaurationsbranchen_1

Selv udtaler medejer Amir Eid fra RizRaz om deres overlevelsesevne som københavnsk restauratør:

Vi ved at tiderne ændrer sig, og derfor skal vi være klar til at følge med. Det har vi gjort i 30 år nu. Gør man ikke det, så risikerer man at blive efterladt i skyggen, mens de andre løber fra én. Hos RizRaz værner vi om et unikt koncept, som er svært at sammenligne med andre konkurrenter. Vores middelhavsfokus har vi altid haft, men med tiden har vi valgt at modernisere det, og derfra kommer vores nye, opdaterede brand "RizRaz - Modern Mediterranean".

30-års jubilæum

RizRaz satser netop i forbindelse med deres 30-års jubilæum på at udvide forretningen. De har valgt at lægge endnu mere vægt på retter med kød og fisk inspireret af nye tendenser i middelhavskøkkenet. Dog består vegetarbuffeten stadig, nu i en opdateret version med nye, spændende retter. ”Vi har altid været en 'all-round' restaurant, dog har vores buffet har altid været vegetarisk. Siden RizRaz blevet etableret i 1989 har vi haft en a la carte menu med forskellige kødretter, men vores gæster kendte os for det meste som en buffetrestaurant. De seneste 2 år har vi arbejdet hårdt på at udvikle og re-brande vores forretning. Vi vil gerne fremhæve vores a la carte udvalg for at servere det bedste fra Middelhavet, nu med et moderne twist”, udtaler Amir Eid, medejer af RizRaz.

Fakta:

RizRaz har i øjeblikket to restauranter i København i henholdsvis Kompagnistræde 20 og Store Kannikestræde 19 i indre by.

Flere generationer i samme familie arbejder i virksomheden.

En bestseller i restauranten er uden tvivl de hjemmelavede falafler, hvor restauranten har en særlig falafelmaskine i køkkenet for at følge med efterspørgslen.

Alle retter på både buffeten og på a la carte menuen er hjemmelavet fra bunden i begge restauranter.