Picture

Kaffekælderen – Køge

Der er lunt og godt inde i Kaffekælderen, hvor måde humøret og kroppen tilfredsstilles af især de lækre, hjemmelavede kager, som den karismatiske indehaver Susie Hayes fremtryller i sit eget køkken. I se seneste år er der begyndt at skyde rigtig gode madsteder op i den sydsjællandske købstad, og restauratørerne er optimistiske, især med henblik på den nye hurtigbane, som også kommer til Køge, og vil gøre byen til et vigtigt knudepunkt for især studerende. De vil alle kunne finde hygge og god kaffe i Kaffekælderen, der ligger idyllisk lige ved Køge Å, og med sine stole ude langs gaden er et godt sted at kigge på folk. Men stedets egentlige juvel er den lille baggård som Susie har pyntet med krukker og parasoller, der ligger lige ned til åen. Der findes næppe et bedre sted at nyde sommeren.
 

Picture

Restaurant Skovshoved Hotel

Restauranten på Skovshoved Hotel ligger i underetagen af hotellet, som er et af Danmarks mest charmerende. Der er indgang til restauranten gennem lobbyen og mulighed for at sidde ude i den overdækkede vinterhave.
 

Picture

Bandholm Hotel – Bandholm

På Lollands nordkyst er der en fejende udsigt udover det sydsjællandske Smålandshav, og det er også derfor man har drevet hotelvirksomhed her siden 1886. Bandholm Hotel ligger som en stor luksusvilla blot et stenkast fra bølgen blå, og omkring hotellet er der skudt et hyggeligt miljø op, med en lille sejlbådehavn og en iskiosk. Tæt på hotellet ligger havnen med færge til småøerne Askø/Lilleø, samt en hyggelig, gammel badeanstalt med Danmarks varmeste badevand. Foran hotellet er en lille perron, hvorfra der i sommerhalvåret går veterantog gennem skoven til Maribo. Og så ligger Knuthenborg Safaripark meget tæt på, hvilket gør det oplagt at overnatte på Bandholm hvis familien skal på langtur sydpå. Det giver sig selv at Bandholms grønne omgivelser indbyder til at spise udendørs, og det gør stedets restaurant også brug for. Restauranten tilbyder fine dining med inspiration fra de danske klassikere med et moderne twist, og det hele kan nydes på hotellets storslåede terrasse nede ved havet, hvis pavilloner og pagoder giver skygge.
 

Picture

Restaurant la Cocotte – Glostrup

Nu er det hæderkronede Glostrup Park Hotel blevet nyrenoveret – deriblandt stedets restaurant La Cocotte, der for længst har skrevet sig ind i den danske restaurationshistorie: Da Restaurant La Cocotte blev etableret i starten af 1991, var det med hjælp fra ingen ringere end Jan ’Cocotte’ Pedersen, der også fungerede som køkkenchef i restaurantens første tid. Dengang var Jan Pedersen en berømt verdensmester, da han i 1989 var den første danske kok til at vinde et verdensmesterskab, Bocuse d’Ór. Jan Pedersen har, foruden at have stået fader til navnet La Cocotte, fra den spæde start lagt grunden til et højt ambitionsniveau, som endnu holder. I køkkenet står Sune Laurén og på gulvet Dietmar Weiss, som garanterer gæsterne en klassisk, franskinspireret fine dining oplevelse, hvor vinkortet også imponerer. Et af de smukkeste kunstgreb i bygningen er den overdækkede terrasse, hvis kobbertag skyder ud fra ejendommen og skaber en lille oase i det grønne for de spisende.
 

Picture

Den Gule Cottage – Klampenborg

Huset ligger dér som en lille, intim idyl på vej til nordkysten, inden følelsen af Københavns ydre perfieri helt slipper, og de helt store huse tager over. Man er på vej ind i Dyrehavens store skove, og bliver her mindet om områdets ældgamle historie som badedestination for byens finere klientel. Således er Den Gule Cottage opført som portnerhus ved Dyrehavens sydøstlige indgang, hvor den unge læge Jon Hjaltetin i 1844 anlagde et kurbad. Danmarks fineste arkitekt, Gottlieb Bindesbøll, lod cottagen opføre, og senere blev cottagen offentlig ejendom, inden den i 1978 blev forpagtet som restauration. Lige siden har cottagen været et smukt sted at stille sulten og blev i 2010 overtaget af kokketalentet Anita Clemmensen, som i dag serverer elegant cafémad her, og især er kendt for sit bagværk og sine desserter. Den bagerste del af cottagen rummer en udendørs terrasse hvorfra der er flot udsigt udover Øresund.

 

Picture

Rib House

Denne sommerterrasse er ligger godt skjult, men tæt på Hillerøds strøggade med masser af butikker og cafeliv. Skulle man få lyst til en steak af okse eller laks samt en stor salatbar, så byder personalet hos Rib House i Hillerød velkommen ud på terrassen med denne helt unikke beliggenhed.