Picture

Tivolihallen

Menukortet hos Tivolihallen består hovedsageligt af danske smørrebrødsvarianter, hvor alt er lavet helt fra bunden med sæsonens friskeste råvarer. Så hvad enten du bestiller en fed og reel hønsesalat med bacon, som har masser af kraft og bid i sig, eller en cremet oksetatar af okseinderlår med kapers, finthakkede rødløg og en lækker, syrlig pickles til, så er der masser af velsmag og kærlighed i maden hos Tivolihallen.

Picture

Restaurant Koefoed

For mange skaber Bornholm associationer som sol, sommer, Krøllebølleis og glade minder, og Solskinsøens røgede sild har langt de fleste prøvet på et eller andet tidspunkt. På den gastronomiske front byder Bornholm dog på meget mere end det, og på Koefoed har man valgt at sætte fokus på kvalitetsråvarer fra små, dedikerede producenter fra øen.

Picture

Café Sorgenfri

De flere hundrede års historie kan til fulde fornemmes i de stemningsfulde lokaler, hvor man sendes tilbage til en gammeldags frokoststue, hvor dugen er rødternet, snapsen er kold og sildemaden og leverpostejen troner stolt på sølvfade midt på bordet. Du kan vælge mellem et godt udvalg af klassisk smørrebrød som for eksempel dyrlægens natmad, tatar med rå æggeblomme, oksebryst med peberrod og mørbradbøf med bløde løg.

Picture

Husmann´s Vinstue

I mange årtier var kvinder helt forment adgang til kælderen og dens stride strømme af øl, snaps og det klassiske, danske smørrebrød. Stedet var for mænd. Tiderne har heldigvis ændret sig – og masser af letpåklædte kvinder var der da også til stede, da Simon Spies opførte et af sine mere … hmm … kulørte optrin i 1972 på gulvet hos Husmann’s.

Picture

MG. Petersens Gamle Familiehave

Her lever de danske madtraditioner nemlig i bedste velgående. På den idylliske adresse serveres blandt andet biksemad, stegt flæsk med persillesovs, bøf med løg, wienerschnitzel, æggekage og hele paletten af dansk smørrebrød. Med legeplads til de yngste, hyggepianist i hverdagene, livemusik i weekenderne og dansegulv til de danseglade er M. G. Petersens Gamle Familiehave et sted for hele familien og oplagt til fest.

Picture

Københavner Cafeen

Her kan du til frokost få en platte, smørrebrød og varme retter som hakkebøf, æggekage eller biksemad. Det danske køkken går igen på aftenkortet, hvor du kan få uforgængelige klassikere som rejecocktail eller gravad laks med rævesovs, frikadeller, wiener schnitzel og naturligvis stegt flæsk med persillesovs, som serveres hver mandag og tirsdag. Der fås også et udvalg af smørrebrød om aftenen.

Picture

Kanal Cafeen

Den københavnske frokostrestaurant Kanal Cafeen er fyldt med gammel dansk atmosfære og bærer tydeligt præg af sit naboskab med kanalen. Stemningen er hyggelig og der er masser af billeder på væggene fra livet på søen. Cafeen er populær for deres smørrebrød og udvalget er stort og rummer bl.a. specialiteten kogt syltet sild lavet efter en hemmelig opskrift. Om sommeren er der udendørs servering og rig mulighed for at nyde dansk madkultur langs Frederiksholms Kanal.

Picture

Det Lille Apotek

Som Københavns ældste restaurant og med prominente tidligere stamgæster som H.C. Andersen, Ludvig Holberg og Axel Sandemose på besøgslisten er Det Lille Apotek først og fremmest et visit værd for nostalgien. De lavloftede stuer har siden 1720 fungeret som restaurant, og selvom stedet har været renoveret en del gange siden, er et besøg på Det Lille Apotek som at træde ind i fortiden. Her er alt som det var engang, smørrebrødet er højt belagt og tjenerne joviale på den ligefremme måde.

 

Picture

Under Uret

Smørrebrødsanretningerne er store og der er noget for enhver smag. Sild – og i flere varianter – er en selvfølgelighed, det samme er den smørstegte rødspættefilet og naturligvis har et tykt-skåret stykke ribbenssteg med rødkål og agurkesalat også sin plads på menukortet. Et menukort udelukkende bestående af anretninger, som – og ikke uden grund – har overlevet gennem adskillige generationer.

Picture

Restaurant Karla på Dantes Plads

Restaurant Karla ligger centralt med kun 5 min. til Rådhuspladsen. Restauranten har en stor udendørs plads til brug i de varme sommermåneder. Restaurant Karla et dansk køkken med gode gamle klassikere. Til frokost kan man nyde en bred variation af lækkert Smørrebrød.