Den danske kro historie er historisk og traditionsbunden, og tog særligt fart efter 1521 hvor Christian den II udstedte en forordning, hvori det blev befalet, at der for hver anden mil skulle være en kro langs de danske landeveje.

Spiseliv giver dig her en god guide til gode danske kroophold med overnatning i det danske landskab.

 
Den gamle kro i Odense
Den gamle kro ligger I hjertet af Odense, i det gamle og smukt vedligeholdte bindingsværkshus fra 1683. Det er en bygning, der emmer af historier, charme og hvor et væld af små finurlige kringelkroge, gør at man får lyst til at gå på opdagelse i de spændende lokaler. Den Gamle Kro rummer vinkælder med hvælvinger, gildestue og munkestue, en overdækket gårdhave, samt 3 selskabslokaler og en kaffestue. Køkkenet i den gamle Kro er dansk / fransk inspireret, med sæsonens råvarer og fokus på den gode kvalitet og ud over at være en restaurant, så bruges kroen med sine mange muligheder til selskaber, familiefester, fødselsdage og bryllup, samt diverse arrangementer i løbet af året og her er mulighed for overnatning tæt på kroen ved City Hotel Odense.
 
 
Munkebo Kro i Munkebo
I Munkebo med udsigt over Kerteminde Fjord på Fyn, ligger Munkebo Kro i det charmerende og smukt trelænget bindingsværkshus med. Her får man stemningen af en kro, som på én gang er byens kro og samtidig et besøgsværdigt sted for resten af landet. Kroen byder på såvel Brasserie afdeling, samt deres anerkendte gourmet restaurant, som er kendt for sit høje gastronomiske niveau. Kroen har 22 velindrettede værelser, samt to indbydende festlokaler, to mødelokaler, og et hyggeligt barområde, samt en overdådig vinkælder. Der er i løbet af året spændende arrangementer, som julefest, mortens aften, nytårsfest, Valentines dag og Sankt Hans.
 
 
RødeKro i Rødekro
Røde Kros historie stammer helt tilbage til år 1650, og omkring 200 år efter begyndte byen omkring kroen at tage form, og blev navngivet efter den Røde Kro. Her kan man både få helt klassisk kro-mad, som vi kender den fra den gamle danske krokultur med retter som schnitzel, stegt flæsk eller helstegt rødspætte med persillesovs. Kroen har derudover også en sæsonmenu med moderne retter, som skifter alt efter årstid. Her er mulighed for at booke overnatning på et af kroens 26 værelser, samt afholde fester, arrangementer og selskaber. Det er også et oplagt sted for et weekend ophold i det sønderjyske.
 
Lodskroen i Bisserup
Lods-Kroen ligger i det idylliske gamle fiskerleje Bisserup ved Karrebæksminde, direkte ud til Smålandshavet. Det er en kro omgivet af smuk natur, og et ophold her indbyder til traveture, og en dukkert ved den fine sandstrand. Kroen blev bygget i 1935, og her serveres moderne dansk mad lavet efter gode principper, frokostbuffet og al carte om aftenen. De smukke omgivelser er oplagte til bryllup, fødseldagsfester, konfirmationer og andre store arrangementer, men er også indbydende til en hyggelig kroferie og forlænget weekend nær strand og natur. Lods-Kroen tilbyder overnatning i små lejligheder med eget bad og tekøkken.