Denne måde at grille fisk på kan bruges til alle mulige slags fisk. Du kan bruge både hele fisk eller tykke fileter – gerne med skind, men også uden. Som du kan se på billedet nedenfor, lægger jeg fisken på en grillbakke med huller i, som jeg placerer i en grill med låg (vi bruger en Weber). På den måde fungerer grillen som en ovn, hvor gløderne ligger i siden af grillen, fisken ligger i midten og luften cirkulerer så omkring derinde, præcis som i en varmluftsovn – bare med dejlig grill-smag og ekstra knald på varmen. Derfor kan du også bruge denne metode i din ovn - bare skru godt op for varmen – omkring 250 grader.
Du kan også lave fisken direkte over gløderne. Til det er det godt at have et fiske-grill-net, som er sådan et net, man lægger fisken ind i, som holder på fisken så den er nem at vende, uden den går i stykker på grillen.
1. Dup fiskene tørre og gnid dem i olie og salt over det hele.
2. Læg til hver fisk 1 kvist rosmarin og derpå 2 skiver citron hvorpå fisken placeres ovenpå. På fiskens øverste side lægges så igen 2 skiver citron og en kvist rosmarin og der bindes 2 stykker snor om hver fisk for at holde på citron og rosmarin.
3. Læg fiskene i en grillbakke eller i et fiske-grill-net og tilbered i lukket grill som beskrevet ovenfor i ca. 15 minutter (de skal ikke vendes). Hvis du bruger en åben grill steges fisken direkte over gløderne og vendes så efter 10 minutter pr. side.
4. Filetér fisken og servér med f.eks. salat og brød. Drik hvidvin til, f.eks. en blød pinot grigio eller en mere fyldig viognier.
Læs hele artiklen