Der var vaske ægte gadefest, da Slagterprisen blev uddelt torsdag d. 18. august i hyggelige Rosenvængets Allé på Østerbro.

Her på den brostensbelagte gade, som synes at være Østerbros svar på Vesterbros Værnedamsvej, var der masser af mennesker, gang i grillen, smagsprøver og levende musik, da årets slagterpris skulle uddeles.

Vinderen af den fine pris blev i år Slagtermester Peter Steen, som er indehaver af luksusslagteren Gourmandiet på Østerbro. Han blev valgt af juryen ud fra kriterier som stolthed for og fastholdelse af faget, forståelse for kvalitet, respekt for natur og sæson, innovation og kreativitet, lyst til at udvikle branchen og ikke mindst en glad Smiley fra Fødevarekontrollen. 

Peter Steen får prisen af mange årsager. Blandt andet fordi han er forud for sin tid, tænker fremad og tør satse på nye måder at tænke slagterbutik på – f.eks. er Gourmandiet ikke blot en slagterbutik men også en restaurant, hvor du kan gå ind og spise en lækker bøf i rare omgivelser i selve slagterbutikken.

Peter Steen har sågar formået at få sine produkter ud i handlen i andre butikker og er omtalt i toneangivende internationale medier som Wallpaper. Han er således et rigtig godt forbillede for andre slagtere for, hvordan man også kan køre sin forretning og på den måde en stor inspiration til nye slagtere. For vi vil jo gerne beholde de små slagterbutikker, så det ikke alt sammen kun foregår i supermarkedsregi. Peter Steen har fået prisen fordi han har forstået at nytænke sit fag og føre slagterbutikken ind i fremtiden.

Og hvis nogle skulle være i tvivl, så prøv blot Gourmandiets fremragende produkter. Her på Spiseliv har vi næsten grædt over en côte de boeuf fra Peter Steens butik, og en lammeculotte gjorde stor lykke ved en anden lejlighed. Så tak for det og tillykke til Slagtermester Peter Steen.