Picture

El Meson

El Meson er det perfekte sted at få afpudset det feriespanske på de voksne herrer, der serverer herlighederne, for deres førstesprog er spansk, det er der ingen tvivl om.

Indretningen og spartansk men hyggelig, og maden er ultraautentisk - på godt og ondt. Som på de spanske tapasbarer er meget præfabrikeret, men maden er ganske fortræffelig, og der lægges stor vægt på håndværk.

Som et af få steder herhjemme kan man således få flamberet pandekage, som tjeneren tilbereder ved bordet, mens man kigger på, hvilket i sig selv gør, at El Meson er et besøg værd.

Picture

Meson España

I Benitos hyggelige hule i et kælderlokale i Viktoriagade er man ikke gået forgæves, hvis man er til autentisk stemning og ditto køkkenfrembringelser. Indretningen er hyggerodet, kunne man sige. Nips, dimser, hjemmesnedkereret bar, spanske flag og rå stenvægge sørger for, at man om ikke andet overbevises om, at her er tale om en restaurant med sin egen personlighed.

Meson España personificeres da også af restaurantens indehaver, Benito, som både styrer køkken og gulv med stort engagement.
Stedet tilbyder et udvalg af både klassiske og mere innovative tapas og små, varme retter, men aldrig noget fancy. Og hurra for det.

Picture

El Tapeo

El Tapeo har til huse i et gammelt, smalt byhus i fire etager og her finder man alt, hvad hjertet kan begære af tapasoplevelser i ét: tapasbar i stueetagen, restaurant på første sal, selskabslokale på anden og kaffelounge på tredje.

Med andre ord er der basis for lidt motion mellem retterne.

Tapas er skabt til at dele, og El Tapeo er det perfekte sted at invitere en date hen på en romantisk middag – også selvom finanskrisen kradser. De lavloftede lokaler med skæve vægge er som skabt til romantik, og priserne er yderst rimelige, også på vine og sherry, som der  - meget prisværdigt - findes et stort udvalg af på glas.

Picture

Biscaya Tapasbar

Beliggenheden i Jernbanegade gør Biscaya Tapasbar til et oplagt mål for en tapasmiddag før en tur i en af de mange biografer lige rundt om hjørnet. Men der er også vægtige grunde for ikke-biografgængere til at slå vejen forbi. Prismæssigt er Biscaya lidt mere pebret end andre af byens tapasrestauranter, men maden er dejlig og hjemmelavet.

Menuen har sit udspring i det nordspanske køkken, og ud over den faste menu, som er alenlang, er der hver dag en række specielle retter og menuer at vælge imellem.

Indretningen er rustik uden for mange dikkedarer, og betjeningen er spansk på godt og ondt.

Picture

El Porrón

El Porrón var en af de allerførste restauranter, hvor charterdanskerne kunne nyde de eksotiske måltider fra ferien hjemme i grå København.

I 1995 åbnede restauranten i Vendersgade, som er indrettet mere autentisk end decideret smagfuldt. Træbænke flankerer de grøndækkede borde, som fyldes op med små lerskåle, efterhånden som menuen bæres til bordet, mens de gule vægge sætter ekstra kolorit på rummet.

Det er tophyggeligt og meget autentisk, ikke mindst på grund af maden og betjeningen, som er ærkespansk.

Picture

Pintxos

I en af byens fedeste gader - Nansensgade - finder man en af byens fedeste gårdhaver - Pintxos’. I varmt vejr er den et skønt, uforstyrret solspot midt i storbyens jag.

Der er hvide duge på bordene og bløde møbler, hvilket signalerer, at Pintxos er et lidt mere fornemt sted end mange af byens andre tapasbarer, men maden på tallerkenerne er stadig rustik og autentisk.

Pintxos' tapas er ikke de billigste, hvilket de lækre omgivelser til gengæld vejer op for.