Da Restaurant La Cocotte blev etableret på Glostrup Park Hotel i starten af 1991, var det med hjælp fra ingen ringere end Jan ’Cocotte’ Pedersen, der også fungerede som køkkenchef i restaurantens første tid. Dengang var Jan Pedersen en berømt verdensmester, da han i 1989 var den første danske kok til at vinde et verdensmesterskab, Bocuse d’Ór. Jan Pedersen har, foruden at have stået fader til navnet La Cocotte, fra den spæde start lagt grunden til et højt ambitionsniveau i køkkenet og i restauranten.

"Jeg er begejstret og beæret over, at Restaurant La Cocotte stadig holder fast i ambitionerne og traditionerne, og samtidig ser jeg en spændende udvikling i den spektakulære og stilfulde nyindretning. At drive en ambitiøs restaurant på et hotel vest for København er en bedrift i sig selv. Mange ville være endt med at drive et bøfhus – La Cocotte leverer stadig gastronomiske oplevelser,” fortæller grundlæggeren Jan Pedersen.

Indretning i millionklassen
Totalindretningen af Restaurant La Cocotte er fuldendt som sidste del af en omfattende udvidelse og ombygning på Glostrup Park Hotel. Således er indgangen til restauranten i dag via en imponerende kobberbeklædt hovedindgang og en helt nyåbnet lobbybar, der byder på en oplagt mulighed for at nyde en drink før eller efter middagen. Indretningen, der samlet beløber sig til mere end 2,2 millioner kroner, domineres af et æstetisk sort møblement og sorte vægge og lofter – alt sammen med til at fremhæve detaljer som loftsbelysningen og sølvlysestagerne samt at bidrage til en behagelig og hyggelig stemning.

Et vinkort kun de færreste kan matche
En kompetent duo bestående af køkkenchef Sune Laurén og restaurantchef Dietmar Weiss står sammen i spidsen for at give gæsterne en klassisk fransk inspireret madoplevelse på højt niveau. ”Vi er først og fremmest den restaurant, vores gæster ønsker. Det betyder, at vi fastholder traditionerne med at lave alt fra bunden, og vores råvarer er af høj kvalitet og årstidsbestemte. Menuerne kan skaleres fra fem retter og nedefter, så vi kan imødekomme både den store og den mindre sult, fortæller Sune Laurén.

Dietmar Weiss ser et stort potentiale i nyindretningen og er parat til at skrive nye kapitler i La Cocottes historie. ”Vi har fået et lokale med vauw-effekt. De første tilbagemeldinger fra vores gæster er fabelagtige, og vi mærker en øget interesse. Derudover er det vigtigt for os, at vi for sjette år i træk er blevet tildelt en ”Best of Award of Excellence” hos Wine Spectator, der er et af verdens førende vinmagasiner. Det kan kun de færreste i Danmark matche”, fortæller Dietmar Weiss

Vinudvalget inkluderer blandt andet Dom Perignon, Chateau Latour, Chateau Lafite-Rothschild, Le Chambertin, Domaine Armand Rousseau, Sassicia og Bolgheri. Kendere vil vide, at vinkælderen og restaurantens enoteca byder på mange eftertragtede årgange, og at priserne er mere end rimelige.

Den nyindrettede Restaurant La Cocotte holder aftenåbent alle ugens syv dage. Frokosten på La Cocotte bliver serveret for gæsterne i den store panoramarestaurant i Orangeriet ud mod Byparken.

 

Restaurant La Cocotte 1991-2016, kort fortalt

1976
Jan Pedersen lejer et lokale på Hotel Richmond og skaber Restaurant La Cocotte, der hurtigt bliver et af Danmarks gastronomiske fyrtårne. Senere får La Cocotte, som en af de første restauranter i Danmark, en stjerne i Guide Michelin. Blandt stamgæsterne er bl.a. Simon Spies, der dengang ejede Hotel Richmond.

1990
Scanticon overtager La Cocotte, der efterfølgende etableres på deres forskellige hoteller, mens restauranten på Hotel Richmond i samme forbindelse nedlægges.

1991
På Glostrup Park Hotel etableres Restaurant La Cocotte i starten af 1991 med hjælp fra Jan ’Cocotte’ Pedersen. Han fungerer i en periode som køkkenchef, inden han bliver chef for Restaurant Mikkelgaard.

2000-2016
La Cocottes vinkælder og enoteca er et kapitel for sig og med over 980 forskellige vine fra det meste af verden. Vinkælderen er gennem de sidste mange år blevet belønnet med prisen ”Best of Award of Excellence” af verdens førende vin-magasin Wine Spectator.