Picture

Aarhus Foodfestival og food walks i latinerkvarteret

Hist hvor Strandvejen slår et sving inden Aarhus ligger Tangkrogen syd for landets andenstørste by, og hvad der til dagligt er et rekreativt område for byens løbere og hundeluftere bliver fra den 1-3 september til et rent mekka indenfor gastronomi, råvarer og madlavning. På grønsværens 40.000 kvadratmeter afholdes nemlig Aarhus Food Fair, hvor du vil kunne smage på hundredevis af forskellige lækkerier, og opleve nogle af Nordens bedste kokke dyste. Glæd dig til insektsmagning og surdejsworkshop, og så vil madfestivalen også danne ramme for Danmarksmesterskaberne i hotdog. Sidste år vandt stjernekokken Paul Cunningham i kategorien Årets Bedste Moderne Hotdog med sin ’hotdog of the dead’, hvor hele hans team troppede op i dødemandskostumer. Glæd dig til vilde hotdog-kreationer, i 2016 kunne gæsterne blandt andet opleve hotdogs i kulsorte brød, og hotdogs krydret med citronmyrer. Hvad bliver mon det næste?

Åbningstider for Aarhus Foodfestival er:
Fredag d. 1. September kl. 13.00-19.00
Lørdag d. 2. September kl. 10.00-19.00
Søndag d. 3. September kl. 10.00-17.00
Se mere på www.foodfestival.dk

At Aarhus er blevet en vigtig og kreativ metropol indenfor gastronomien tyder de mange food walks også på, som præger byen. Her viser ildsjæle gæsterne rundt i blandt andet byens latinerkvarter hver torsdag igennem hele august og september, hvor der selvfølgelig gøres pit stop på gourmet-templer undervejs som Great Coffee, Langhoff & Juul og Canblau.

Se mere på www.foodwalk.dk - hvor der også fortælles om aktuelle foodwalks i Aalborg.
 

Picture

Markedsstemning fra hele verden i Haderslev

Fra torsdag den 29 august til lørdag den 2 september rykker det meste af Europa ind i Haderslevs gågade, og sådan som sommeren har artet sig indtil videre kan man håbe på, at varmen indfinder sig og kan skabe den perfekte, sydlandske stemning omkring boderne. Markedstraditionen har i det seneste årti slået gode rødder i det danske, hvor vi på grund af vejret mestendels har været vandt til at handle indendørs, men under det Internationale Marked vil man kunne opleve boder fra Holland, Frankrig, Tyskland, Italien, Polen, England, Østrig, Finland m fl. Hvor gæsterne kan smovse og købe landenes traditionelle varer så som kager, donuts, pølser, oste, nødder, pesto, etc. Markedskulturen er en del af en større tendens, hvor de danske købstæder i den grad viser at det ikke kun er landets største byer, som er med på beatet.

Åbningstiderne er

29/08/2017 - 29/08/2017
Tirsdag
10:00 - 18:00
30/08/2017 - 30/08/2017
Onsdag
10:00 - 18:00
31/08/2017 - 31/08/2017
Torsdag
10:00 - 18:00
01/09/2017 - 01/09/2017
Fredag
10:00 - 22:00
02/09/2017 - 02/09/2017
Lørdag
10:00 - 14:00


Haderslev har desuden torvedage henover hele året hver tirsdag og fredag formiddag på bytorvet Gravene i centrum af det gamle Haderslev.
 

Picture

Kulinariske Vestjylland

Vestjylland er mere end hav, sand og marehalm, området rimer også på god gastronomi og lokale råvarer, og det fejres hvert år fra den 26-27 august i Skjern, hvor man tiltrækker alt hvad der kan krybe og gå indenfor gastronomien. Vestjylland har på grund af sin beliggenhed nær det voldsomme Vesterhav et helt særligt terroir, der udover at byde på fisk og skaldyr i topklasse også rimer på afgrøder og forarbejdede delikatesser. Vi nævner i flæng det økologiske kød fra Skjern Enge, hvor kvæget har gået og hygget sig på den frodige jord omkring byen, Nørregårds geder, som kommer fra et lokalt gedehold på 120 dyr, som leverer mælk til den lokale osteproduktion, samt spændende eksperimenter udi det alkoholiske med Stauning Whisky i verdensklasse og kryddersnaps fra Hardsyssels, som selvfølgelig er lavet på Vestjyllands vilde urter.

Se mere på www.kulinariskvestjylland.dk
 

Picture

Spis Odense: byen komponerer velsmagende eventyr og landets bedste øl

Der er ingen grund til at gå stille med dørene når ens by har opfostret Danmarks nok mest berømte forfatter, H C Andersen, og i det lys sætter selveste kok og madkunstner Mette Martinussen trumf på en helt særlig middag, hvor hun vækker eventyrene til live sammen med tre stjernekokke og en række performere. Det sker den 24-26 august fra 18.30-20.30 i og omkring Lotzes Have, H C Andersens hus og Bangs Boder i anledning af byens H C Andersens festival. Man kan vente sig noget af en oplevelse da Mette er et etableret navn indenfor det felt, hvor teater, kunst og gastronomi krydser hinanden. Af deltagende stjernekokke kan vi nævnte lokale Thomas Pasfall, der glæder sig til at kreere en 6 retters menu og til dagligt huserer på restaurant Pasfall i centrum. Billetten til middagen, som også inkluderer vine, koster 720kr.

Og så har byen heller ikke glemt sit ry som en af Danmarks vigtigste højborge indenfor ølbrygning. Derfor fejres Øllets dag her som en naturlighed, og eventet, der løber ad stablen den første lørdag i september fra kl 11-16, samler alle landets øl-entusiaster og byder på ølsmagning forskellige steder i byen. Hyggen peppes op med god musik under åben himmel, hvor gæsterne køber smageglas og poletter, som bruges til betaling rundt ved de forskellige stande.

Og som det ikke var nok løber Odenses madfestival Spis! Odense også ad stablen fra den 11 til den 17 september, hvor hele byen åbner sig som et overflødighedshorn af kokkeskoler, vinsmagningskonkurrencer, workshops, madpakkeskoler, restaurantcrawl, brunsvigerkonkurrence, madmarkeder, langbordsmiddage og osteforedrag.

Se mere på www.spisodense.dk

 

Picture

Fynske fristelser i Faaborg og vild mad på Ærø:

Fra den 19- 20 august viser Faaborg hvad Fyn kan i det danske, gastronomiske landskab, og Fyn er i forvejen velsignet med fed muld og et mildt klima, som lover godt for begivenheden. I Frølageret på Vestkajen vil boderne blive sat op og rundt omkring vil man kunne møde ikke kun råvarer men også dygtige producenter og kokke, som vil lave god mad med musik til. Blandt de cirka 30 udstillere vil Fyns bedste vinbønder også deltage, og rom-og ginsmagning er også en del af programmet.

I og med at Fyn Outdoor og Egeskovløbet afvikles i samme uge er der garanteret masser af gæster på Fyn i den weekend, men synes man at Faaborg bliver lidt for trang er det oplagt at fortrække til Ærø, hvor store og små hele efteråret kan komme på guidet tur langs øens kyster. Det sker hver søndag fra kl 14-16, hvor man lærer at plukke sin aftensmad fra strandkanten og hører om, hvordan folk i gamle dage brugte kysterne som spisekammer. Området bugner af urter og sprøde grøntsager fulde af vitaminer.

Se mere www.fynskefristelser.dk og www.vesteraas.dk