Danmarks næststørste by er inde i en kreativ udvikling, der skal drive Aarhus til sit yderste potentiale. Denne proces mærkes tydeligt i Jægergårdsgade - den lange, finurlige gade, syd for jernbanen.

En gåtur på Jægergårdsgade er en aldeles sansemættende oplevelse. Her ligger små specialbutikker og keramikværksteder side om side med et væld af inspirerende madsteder. Området omkring gaden har med årene skabt sig sin helt egen identitet og er blevet synonym med det gode, autentiske håndværk.

Midt i den sydende sammenblanding af individuelle forretninger og spændende indkøbsmuligheder finder du Juliette, et fransk brasserie med afslappet og rå Pariser-stemning.

Indehaveren, Juliette Itchner, passer glimrende ind i den smeltedigel, der udgør kulturen i Jægergårdsgade. Hun er født på Tahiti, har franske aner og er opvokset i Svendborg på Fyn. I Juliettes familie har velsmagende mad altid været et omdrejningspunkt.

”Det har i virkeligheden altid været min skæbne at lave mad. Som 20-årig blev jeg kastet ud i at lede et køkken selv og lige siden har jeg beskæftiget mig med restaurationsbranchen.”

Indretningen i det hyggelige brasserie er uformel og skæv og består af loppefund, forskellige stole, familiebilleder på de rå murstensvægge og dejligt bløde tæpper og puder. Her er hjemlig hygge, der giver en afslappet stemning og det ligger Juliette meget på sinde, at gæsterne føler sig hjemme. 

Juliette har gerne sin lille dreng med armen, når hun færdes i restauranten og hendes mor står ofte i køkkenet, så traditionen med veltillavet fransk fushionsmad er i høj grad en del af familien arv. Maden er fransk med tydelig inspiration fra især Asien.

Maden er enkel og ærlig med smagen i højsædet. Du finder både en nostalgisk fransk morgenmad, brunch, frokostretter i bistrostil og en aftenmenu, der fører dig direkte til en Parisisk sidegade i Le Marais. I efteråret returnerer Juliettes ”Vin & Stearin”, hvor du kan smage det brede, franske vinkort i lyset fra de hundredevis af tændte stearinlys.

Menukortet udvikles konstant og Juliette er ikke bange for at prøve nye kombinationer. Hun er i høj grad en restauratør, der selv tager fat, når der skal ændringer til. Om det helt særlige bymiljø i restaurantens område siger hun med iver:

” Der sker så meget nyt hele tiden, her i Jægergårdsgade, men der er stadig et stort potentiale, som kan indfris. Det skal drives af både butikkerne og restauratørerne, og jeg involverer mig gerne i udviklingen.”

Slentrer du en tand længere ned ad Jægergårdsgade, finder du tapas-stedet Forlæns & Baglæns, der nærmest er en institution i det unikke område.

”I de 10 år Forlæns & Baglæns har ligger i Jægergårdsgade, har vi set en utrolig positiv udvikling. Det er en ren berigelse, at området har fået så mange spændende madsteder, og det giver en god synergieffekt for os alle. ”

Lisbeth, der er indehaver af Forlæns & Baglæns, har en passion for spansk-inspireret gourmet-tapas. Hun er glad for den positive retning Frederiksbjerg og Jægergårdsgade udvikler sig i, og er enig med Juliette i, at udviklingen bør fortsætte.

”Det kunne også være godt med en virkelig god grønthandler i området, og andre lækre nichebutikker. Det ville give gaden endnu en dimension og være endnu et skridt på vejen til at indfri det store potentiale Jægergårdsgade har.”