Turbo Cofoco
Der går snart ikke en uge, før der er nyt fra Cofoco i en eller anden form. Denne gang har de til lejligheden slået pjalterne sammen med Sopexa, hvis fornemste opgave det som bekendt er at formidle fransk mad og vin. Kort sagt handler det om, at du kan komme og smage (drikke?) en hulens masse vin fra en hulens masse importører, der tilsammen repræsenterer en del af Frankrigs vinproduktion, og for 150 kr. har du således to gode timer til at boltre dig i vinens verden og væsen.

De store tunge og de små skæve
Der er både store tunge karle med som Sigurd Müller og Philipson, men også mindre og måske mere garageagtige vinimportører har fået plads på festivallen, og det gør jo unægteligt viften af vine bredere og måske endda sjovere. Det er ikke som sådan en smagning med et særligt fokus – ud over altså at der kun er fransk vin. Heller ikke noget med et møde franske vinbønder iført moustache, baskerhue og baguette. Udgangspunktet er glæden ved vin og mad, og du kan komme og smage – og spytte – eller smage – og sluge. Begge dele er helt ok... På selve festivaldagene er det muligt at købe kanonslag til slagpriser, så man kan fortsætte festen derhjemme.

200 vine og en til benet
Der er godt og vel 200 vine at gå om bord i (avav), både røde og hvide, med bobler og uden, og der er især masser fra Rhône, Bourgogne, Alsace, Provence og Bordeaux. Heldigvis skulle det også være muligt at skylle efter med en lille haps foie gras, tapenade, årgangssardiner og deslige, og det kan måske være en god idé at tilslutte sig, så man ikke mister balancen!

Philipson Wine stiller fx med chablis fra La Chablisienne og Côtes du Rhône fra E. Guigal (mastodonten stilller med mastodonterne, kunne man sige), Vinotheket har til lejligheden fundet sancerre frem fra Pierre Prieur og bourgogne fra Domaine Guyon, mens L'Esprit du Vin disker op med lidt champagne af forskellig art fra Charlemagne, Fleury og Launois. Og Holte Vinlager sætter ligesom trumf på værket med Château de Cayx, som jo er selveste prinsgemalens r.p. (!).

Her er den fulde importørliste:
Vinhuset Les Cépages
Esprit du vin
Elitevin I/S
Skjold Burne / Oscar Davidsen & Co.
Holte vinlager
Organicwines.dk
Kath-vinimport
Handyvine
Philipson Wine
Vinotto
VinoVenue
Vinotheket A/S
Rungsted Vin
Franske Specialiteter
C & E GASTRO-IMPORT
FiniVin
Rienta Vine
Gourmet Group
Chris Wine