Restauranten ligger lidt hævet over Strandvejen, så der er udsigt til Øresund og bag ved hotellet er der masser af parkering, når I trænger til en god frokost eller aftenmenu. På den måde er det let for forretningsfolk at mødes i dagtimerne til en god frokost, som kan nydes i restauranten, men også i loungen, hvor der er flere sofagrupper, til den uformelle samtale med god mad til og om sommeren på Brasserie Carls smukke terrasse med restaurantens køkkenhave foran, fyldt med krydderurter.
Brasserie Carl fik Bendix Sixhøj Laursen ombord som køkkenchef i foråret 2025, som nu har sat sine sejl for en kurs mod et nyt spændende køkken i brasseriet og med en baggrund fra Søllerød kro, Restaurant Mark og erfaringer fra køkkener i Schweitz og New Zealand, har han meget at byde på.

Vi kommer i lidt god tid for at få oplevelsen af at dørene til Brasserie Carl slås op. Foran de høje hvide døre med guldskriften står den smukkeste farverige buket blomster, den bringer en positiv følelse med ind i restauranten, hvor tjeneren står klar til at modtage os med et venligt smil og giver os tid til at hænge vores frakker i garderoben. Vi får plads ved de store panoramavinduer med udsigt til urtehaven og Øresund, som stadig kan ses takket være den lysere tid vi er gået ind i. Vi bliver dog hurtigt sluset ind i en dejlig verden af gode smage og ænser slet ikke at lyset sænker sig. Den mørke kulisse lægger som et beroligende tæppe over os, alt imens tjeneren serverer lækre anretninger, som man godt kunne spise mere af, men portionerne viser sig at være perfekt balancerede, så mætheden er behagelig og vi sidder tilbage med kop varm te, serveret med friske skiver ingefær og mangler intet.

Da vores ønske er at drikkevarerne skal være alkoholfri, står tjeneren klar med nogle vidunderlige dråber, som matcher hver enkel ret, heriblandt forskellige kombucha. Min erfaring med Kombucha er begrænset, men må bøje mig i støvet, for smagen er forfriskende med en god balance mellem det syrlige og søde. Vi starter dog med et glas sparkling tea fra Copenhagen Destilleri, som giver tid til at se menukortet og finde os til rette i de smukke omgivelser. Som den perlende aperitif let svinder ind i glasset, beder vi køkkenet vælge vores menu, da det er svært at vælge mellem retterne som lader til at have fået masser af kærlighed og vi ved jo, at der er kyndige hænder på sagen.

Første servering er grillede hvide asparges med kefirfløde, citron confit og brød croutons – en helt vidunderlig oplevelse, for den lille anretning er fyldt med friske smagsnuancer og vi må bare holde lidt igen for at kunne nyde smagene i længere tid. Hertil hjemmebagt flutes med smør. Anden servering er Taskekrabbe med grøn karry, lime og agurk.

Hovedretten er Farseret Hopballe kylling med porre, morkler og sherry sauce. Hertil let kogte kartofler med frakke på. Igen en ret med masser af smag – en ret som jeg ikke ville have valgt, men den overraskede så meget, at den baner vejen for, at lade køkkenet vælge min menu igen næste gang besøget går til Brasserie Carl.

Efter alle disse himmelske smage, var vi spændte på desserten, for her blev serveret husets affogato – en dejlig klassisk kaffedessert med vanille is og varm espresso på toppen – men her fik vi endnu en overraskelse! Brasserie Carls affogato var en sand showstopper for dette sublime måltid.

Lykken var virkelig gjort, for denne aften har budt på en perlerække af smagsoplevelser, sammensat med lækre varianter af sparkling tea, kombucha og cider, som i den grad komplimenterede alle retterne, fik vi alligevel lyst til at slutte aftenen af med en god kop te og dvæle lidt ved denne sublime oplevelse.

Aftenen tog sin ende og vi sluttede der hvor vi startede på parkeringspladsen efter et `Tak for besøget` af vores høflige tjener, og spurgte os selv om vi ville gentage besøget, svaret var let `Ja tak det gør vi meget gerne igen`