Området omkring Munkebo Kro er ren idyl. Kroen er beliggende ved Kerteminde Fjord og i det charmerende og smukke trelængede stråtækte bindingsværkshus, får man stemningen af en kro, som på én gang er byens kro og samtidig et besøgsværdigt sted for resten af landet.

I kroens baghave er der hindbærbuske, ferskentræer og æbletræer, som gerne bruges i køkkenet, ligesom tomater, pærer og andre sæsonaktuelle råvarer, købes fra lokale avlere. 
 
”De lokale råvarer af bedste kvalitet er i fokus, og jeg sætter en stor ære i at lave maden fra bunden og udnytte de gode råvarer fuldt ud,” fortæller Kim Lundvaldt, som sammen med Johanne Hyldal overtog driften af Munkebo Kro for lidt over et år siden.  
 
Brasserie og gourmet for sig
Parret har i løbet af de seneste års tid lavet flere spændende tiltag. Et af tiltagene er den fysiske opdeling mellem brasserie og gourmetrestaurant. Johanne Hyldal fortæller om opdelingen: 
 
”Vi vil gerne favne bredt her på Munkebo Kro og gøre stedet til en rar og uformel oplevelse, men også til et sted, som man rejser til for at opleve og nyde. Vi vil gerne være byens kro og samtidig leve op til Munkebo Kros renomme som en gourmetoplevelse ud over det sædvanlige. Det synes vi, er lykkedes rigtig godt, efter vi oprettede Brasseriet. Her er der både plads til børnefamilier og en mere folkelig afslappet krostemning, men stadig med fokus på et måltid af høj kvalitet, dog mere rustikt end i restauranten”  
 
I brasseriet kan man spise frokost alle ugens dage. Søndag, mandag og tirsdag holder Brasseriet åbent til aften, hvor man kan nyde en tre retters brasseriemenu, eller dagens fisk eller bøf.
 
Kim Lundvaldt og Johanne Hyldal har også taget tiltag til nye spændende arrangementer, og de glæder sig til at tage fat på de kommende arrangementer i løbet af efteråret og vinteren. På Munkebo Kro kan man i oktober både opleve en aften for de danseglade, med tre retters menu og vine, fri bar, natmad og morgenmad. Eller måske var det noget med en eksklusiv Bordeaux aften, med de fineste og eksklusive vine samt gourmetmenu til 3495.- alt inkl.?
 
I november fejres Mortens Aften og til jul afholder kroen deres bud på en ganske særlig julefrokost. Her er noget for enhver smag. Følg med på Munkebo Kro´s hjemmeside, som bliver opdateret med de aktuelle arrangementer.