Herhjemme er det få, der ved det, men Lisa Muncan er navnet på Danmarks nok internationalt mest kendte kvindelige stjernekok. Indtil for nylig drev hun restauranten Lisa M i Sydfrankrig og modtog i 2010 en fornem gastronomisk hæder fra den franske restaurantguide Gault Millau, som udnævnte hende til morgendagens stjerne.

 
Nu vender hun så hjem til Danmark, hvor hun skal være køkkenchef på kunstnercafeen Le Café i Hellerup, som bliver nabo til Tisvilde Bistro i Tuborg Havn. Menuen bliver fransk med blandt andet de franske tartiner som specialitet. Og hvad er så en tartine? 
 
”Kort fortalt er tartine en stor, friskbagt skive langtidshævet brød, som anrettes med forskellig topping. En af klassikerne er for eksempel anderilette anrettet med estragon og relish. Men vi vil også servere nye varianter med f.eks. avocado og bøffelmozzarella eller laks med dild og radiser. Og så selvfølgelig udgaver, der læner sig op ad den aktuelle sæsons bedste råvarer,” fortæller Lisa Muncan.
 
Udover tartines kommer der til at være franske bistroretter som moules mariné, stegt kalvekotelet, franske gårdoste og tarte tatin på kortet.
 
Forbilledet er fransk
Forbilledet og inspirationen til Le Café er bl.a. den verdensberømte Cafe Coupole i Paris, hvor kunst er en vigtig del af interiøret. I Hellerup er stilen også fransk, men væggene dekoreret af danske kunstnerne, nemlig Carsten Nash og Lars Ravn. Jesper ”Jokeren” Dahl står bag et lille digt, ”Jeg er dansker”, som er prentet over baren og køkkenet. 
 
Man kan også møde skiftende kunstnere ved foredrag, musikarrangementer osv., og hver fredag aften er der fredagsbar med funky DJ’s, der blandt andet har bossanova og loungestyle på programmet.
 
Bag Le Café står restauratørparet Anders Buhl og Kenn Meier, som blandt andet driver Tisvilde Bistro i Hellerup og Nordsjælland.
 
Le Café åbner tirsdag 01. oktober kl. 9:00, og køkkenet er fremover åbent hver dag fra kl. 9-21.30.