Spiseliv har besøgt Quedens Gaard i Ribe og møder her indehaveren Lise Frederiksen til en kop kaffe og en samtale om hendes cafe og alle de spændende arrangementer hun har gang i.

I 1991 fik Lise Frederiksen muligheden for at ændre sit liv radikalt. Hun havde arbejdet som skolelærer, men mente at tiden var inde til at prøve noget nyt.

I Quedens Gaard i Ribe fik Lise Frederiksen mulighed for at leje sig ind i de spændende gamle lokaler og drive cafe og krambod, ”Cafe Quedens”. Siden dengang er det gået stærkt med udviklingen af projekter.

Lise Frederiksen er en kvinde der har flere jern i ilden, for ved siden af at hun driver cafe og krambod arrangerer hun kulturelle events. F.eks. var det fra Quedens Gaard at Ribes første kulturnat tog sit udspring. Om sommeren er der servering i den smukke gårdhave og der bliver løbende afholdt musik og andre kulturelle begivenheder både ude og inde.
Lise Frederiksen tager Spiseliv med på en rundvisning i de smukke lokaler og fortæller om stedet med en indlevelse og varme, som bæger præg af, at hun elsker stedet og sit arbejde. Hele huset rummer så meget historie og man forstår hvorfor Lise Frederiksen faldt for netop dette hus.

I dag driver Lise Frederiksen ikke blot Quedens Gaard, hun er ligeledes indehaver af Brorsonsminde, som fungerer som kulturhus, med hvad der til hører af musikarrangementer, teaterforestillinger og forskellige mad- og vinevents. Desuden kan man leje lokalerne til festlige begivenheder eller få maden leveret ud af huset.
Fælles for både Quedens Gaard og Brorsonsminde er den fantastiske hjemmelavede mad. Det vigtigste for begge steder er nemlig, at det er maden og de hyggelige rammer der skaber en fest som vil blive husket.

Men hvordan kan man som ene person nå alt dette spørger vi?

”Det er kun fordi der er så mange fantastiske frivillige der hjælper til med at arrangere det hele, ellers ville det slet ikke være muligt” fortæller Lise Frederiksen. For ved samtlige kulturelle begivenheder er der en stor flok frivillige ”Gruppen bag Quedens” som træder til med hjælpende hænder.

Man kan ikke blive andet end imponeret over den energi og det engagement Lise Frederiksen lægger for dagen. Hun er heller ikke en person der kan sidde stille ret længe ad gangen, derfor er hun efter vores samtale hurtigt videre med dagens gøremål.