Picture

Brasserie B i Esbjerg

I de små gader lige bag havnen i Esbjerg ligger en rødstensbygning med glasfacade, med udsigt til Heerups Have – et af byens mest intime, grønne spots, hvor et udvalg af den folkekære kunstners skulpturer står mit i græsset. Rødstensbygningen er Hotel Britannia, hvis lækre brasserie holder til i stue-etagen, og fungerer som et afslappet og elegant mødested for både esbjergenserne og hotellets gæster. Alle brasseriets retter er tilberedt med friske råvarer i sæson, og supplerer med spændende vine fra både Europa og USA. Til dette års Dining Week serverer Brasserie B

Confiteret anderillette med citron mayo, toast melba og bladgrønt.

Hovedret:
Stegt kalvecoulotte med pommes Macaire, sæsonens garniture og kalvesky.

Dessert:
Chokolade bisquet med krystaliseret hvid chokolade, æble i texturer og hindbærsorbet. 

Picture

Brdr Price i Aalborg

Brødrene Price er efterhånden et veletableret restaurant-brand i hovedstaden, og nu er universet med de to muntre brødre også flyttet til det nordjyske, nærmere bestemt Aalborg på en af byens hyggeligste pladser, C.W. Obels Plads. Samme sted finder man Aalborg Kloster opført i 1431, der giver stedet masser af atmosfære. Price-brødrene valgte blandt andet at flytte til Aalborg på grund af oplandets mange lækre råvarer. Tænk bare på Limfjordens vande med de mange muslinger og østers, og Himmerlands marker fulde af kvæg og grøntsager, der opdrættes og dyrkes af lokale kendere af det gavmilde klima her. I restauranten kan man naturligvis opleve de klassiske Price-retter, der både har afstikkere til det gamle mormor-køkken og Pricernes eget familierepertoire derhjemmefra. Til Dining Week serverer stedet

Forret
Hjemmerøget laks og puffet maltbrød serveres med pisket creme af økologisk rygeost samt marineret agurk med dild.

Hovedret
Gris braiseret i lokal øl serveres med luftig kartoffelpure tilsmagt med trøffel samt kraftig skysauce fyldt med urter mire poix.

Mormors æbledessert:
Æblekompot med vanille, makroner overhældt med tør sherry og flødeskum på toppen. 

Picture

Restaurant BØF i København

Det er ingen hemmelighed at danskerne er vilde med bøffer, og kombineret med det faktum, at Borgergade-kvarteret virkelig er kommet i gourmet'ernes søgelys, gør BØF til en helt særlig oplevelse. Stedet ligger nemlig i Dronningens Tværgade og blot et stenkast fra metroen på Kongens Nytorv. Her er naturligvis mørt og velhængt kød for alle, og er man særligt sulten, kan man få en hel steg på bordet, eller bestille flere bøffer der både kommer fra Sydamerika og fra lille Danmark. Fisk og dog også godt repræsenteret, samt gode, lokale oste herhjemmefra. Bag BØF står Casper Sander, der har været køkkenchef på MASH og kender en god bøf, når han ser den. Til Dining Week serverer BØF

Forret
BØFs rejecocktail og økologisk burrata med tomat og urter
Husets hjemmelavet brød og smør

Hovedret
Ribeye af ungkvæg med bearnaise og fritter

Dessert
Mousse af hjemmelavet baileys med is 

Picture

Fredensborg Store Kro

Som en værdig nabo til Fredensborg Slot ligger Hotel Fredensborg Store Kro med sine smukke hvide vægge langs den allé, der fører op til den kongelige residens. Selve Fredensborg Store Kro har selv noget royalt over sig, og det er måske ikke så mærkeligt. Det var nemlig kong Frederik den IV, der byggede det i 1723 til sin elskerinde Anna Sofia. Her skulle hun gemmes ad vejen, da hun ikke var af kongelig byrd, men på nutidens gæster, der tjekker ind på hotellet, virker det som alt andet end et gemmested: de store sale er smukt nyrenoverede og byder på gimtende krystal, blanke gulve og bløde luksusmøbler, og både gæster og lokale kan nyde sig en god frokost eller middag i restauranten, hvor der serveres gourmetmad med afsæt i det nordiske og franske. Til Dining Week serverer Store Kro

Forret
Stenbiderrogn - Rødbede - Rug - Røget emulsion

Hovedret
Kalvetykstegs fillet - Oksehale terin - Selleri pure - Trøffelsauce

Dessert
Ny fortolkning af citronfromage  

Picture

Remouladen i Vejle

En ad danskernes nationaspiser er remouladen, der ofte forbindes med det helt klassiske, danske køkken, men på Remouladen i Vejle er det langtfra kedeligt smørrebrød og konservatisme, der præger menukortet, tværtimod. Stedet ligger naturskønt i en moderne bygning helt ude på Stævnen i Vejle havn og fungerer som et af Vejles bedste spisesteder. Remouladen har hele 3 stjerner i Den Danske Spiseguide og serverer kvalitetssmørrebrød til frokost og mere udfordrende retter til aften, dog hele tiden indenfor rammerne for det internationale køkken fuld af smag og harmoni. Selvfølgelig er der fokus på fisk med den flotte nærhed til bølgen blå, og enkelte serveringer kan også overraske med frække detaljer. Til Dining Week serverer Remouladen

Letsyltet makrel med knoldselleri, aqurk & Ibérico

Stegt oksetykstegsfilet med grillede springløg, spinat, purløgssifon & sauce gastrique

Citrontærte med brændt marengs & vaniljeis 

Picture

Restaurant Kongens Have i Odense

Der er kongehaver mange flere steder end blot i hovedstaden, og et godt eksempel er det flotte parkanlæg klods op ad Odense Teater, lige foran Odense Station. Haven var egentlig en gammel park i barokstil som blev anlagt her i 1720 i et frabsk design, og siden har de lokale kunne nyde den grønne park, der er åben døgnet rundt. Parken har sjæl og karakter, og det er derfor ikke så mærkeligt, at restauranten i Odense Teater har taget navn efter haven. Før lå teatrets billetkontor i de store, lyse rum, men nu er restauranten flyttet ind på første sal, og med den en smuk gourmet-stil med inspiration fra det nordiske og det franske. Køkkenet er åbent og ligger midt i restairanten, så man kan følge med i kokkenes bataljer. Til Dining Week serverer Kongens Have

Fransk løgsuppe a la Kongens Have
Løgsuppe - brændte løg - løgpuré - sprød ost

Braiseret okse i egen sause
Oksebryst - svampe - selleri - glace

Tarte tatin
Æble - karamel - tuille – vaniljeis