Der er gang i den hos Restaurant Tight i Hyskenstræde, trods corona tiden, har gæsterne belønnet restauranten for aldrig at give op på, at levere den bedste kvalitet med god smag, også selvom om gæsten er vegetar, veganer eller glutenallergiker. Det ligger krofatter Rokil, som oftest er i restauranten selv, meget nært, at alle føler sig velkommen og kan spise rigtig god mad til hverdag og fest til meget fair pris.

Det gode værtskab hos Restaurant Tight i Hyskenstræde til frokost og aften_1

Restaurant Tight har igennem corona tiden oplevet at mange lokale beboere har fundet ind i varmen i de hyggelige stuer, som er fordelt på flere plateauer med dæmpet belysning, masser af naturmaterialer, knirkende gulve, lidt ligesom en lille hule, dog stilfuldt og rustikt på en gang. Tight er helt anderledes, både i indretning og i køkkenet, hvor køkkenchefen Deepak og Krofatter Rokil sammen har slået sin kreativitet løs, for at skabe et genkendeligt dansk køkken med et friskt globalt pust, især fra det caribiske og Asien.

Det gode værtskab hos Restaurant Tight i Hyskenstræde til frokost og aften_2

Deepak er oprindeligt fra Nepal og Rokil har boet i Venezuela i mange år med sin familie, hvilket gør at de to herrer er passionerede omkring det, at give maden det ekstra, som pifter smagen op og det har virkelig givet pote, da gæsterne vender tilbage, hvilket vækker stor glæde hos værterne. Den gemytlige stemning og varme atmosfære i stuerne bliver til, når lyden af lokale stamgæster og forventningsfulde gæster længere vejs fra, blander sig og skaber en dynamisk og afslappet kultur.

Restaurant Tight har mest været kendt som en aften restaurant og derfor var det noget spændende for de to indehavere Rokil og Claus, at genåbne dørene til frokost, for ville der være nok besøgende til at kunne have kokke og tjenere på arbejde, så serviceniveauet kunne fastholdes og gæsterne få samme oplevelse, uanset om de kommer til frokost eller til aften. Der gik ikke lang tid efter at der blev annonceret lokalt, at der nu er åben til frokost og til de første reservationer tikkede ind, og der kunne bydes velkommen til frokostgæster fra især lokale virksomheder. Det er som altid en god ide at reservere bord, men man er naturligvis velkommen til et spontant visit, også til en god kop kaffe eller en kold fra fad.

Det gode værtskab hos Restaurant Tight i Hyskenstræde til frokost og aften_3

Hvad kan man forvente af frokosten

Frokosten kan være alt fra et par timer med hele repertoiret til frokost for travle folk, som kun lige har frokostpausen og brug for en lille tidslomme af hygge med god mad, som serveres hurtigt og de dermed har tid til at nyde maden og en hyggelig stund med en god kollega.

Frokostkortet har en række spændende anretninger, hvor man oftest vælger 3 anretninger til kr. 189,- Disse serveres på en tallerken med hjemmebagt brød og gammeldags kærnet smør til og giver en herlig variation af husets lækre smage. Det kunne være miso gravad laks i salat med æbler, asparges, wakame og purløgsemulsion, menuiere stegt rødspætte med søkogte rejer, sauce tartare, dild og citron, mørbrad af Grambogaard gris med parmesan crust, puffede svær og relish af æbler og rødløg eller plukket fasan i svampecreme, sherry flamberede bøgehatte, friteret pastinak og rødbedespirer. På kortet står tydeligt skrevet hvilke retter som er henholdsvis glutenfri, vegansk eller vegetarisk. Derudover, er nogle større retter som f.eks. Tights frokostburger i hjemmebagt foccacia, hakkebøf, karamelliserede løg, aioli, svampe, emmentaler, bacon og ristede kartofler – denne fås også vegetarisk og bollen kan være glutenfri.

Det gode værtskab hos Restaurant Tight i Hyskenstræde til frokost og aften_4

Frokosten er åben fra onsdag til lørdag fra kl. 12:00, hvor der bydes indenfor med et venligt smil i de hyggelige stuer med dejlig mad og rolige velkendte toner i baggrunden.