”Paa gloende stene bliver brødet bagt, den ældste maner og den bedste. Har du blot én gang varen smagt, du roser det strax til din næste”.

Sådan står der på en indmuret stenplade lige ved siden af indgangsdøren ved Under Lindetræet, og ordene er skrevet til minde om bagermester Bang, som åbnede rugbrødsbageri her i 1937. Bageriet lå i lokalet bag restauranten helt frem til 1970, og den nuværende ejer af Under Lindetræet, Brian Madsen, fortæller, at mange gæster fortæller om, hvordan de som børn stod i lange køer for at købe bagermester Bangs gode rugbrød.


"Du kan få rugbrød i Lidl til en 10'er"
Det har inspireret ham til selv at finde den gamle opskrift frem, som er gået i arv gennem generationer siden 1937. Brian Madsen har ansat en bager til at bage rugbrødet samt boller og rundstykker, som sælges nybagt i restauranten hver lørdag og onsdag fra omkring kl. 10, og indtil der er udsolgt. Ugens øvrige dage kan brødet købet i Odenses nye lokale marked, Supergastro.

38 kr. er prisen, og som Brian Madsen siger:

"Du kan få rugbrød i Lidl til en 10'er, men det her rugbrød smager rent faktisk af noget. Det tager to dage at lave, det er en lang proces, men så får man også et rigtig godt, tungt brød, som dufter og smager af malt og surdej."