Hvad er den lille irriterende forskel som gør, at kvindelige kokke ofte får stillet spørgsmålet 'hvad siger din kæreste til det?' før de bliver spurgt, hvilken slags mad de kan lide at lave?

Det ved jeg, Stine Kvist, den nye køkkenchef på Hotel Skt. Petri, har undret sig over. Så lad os starte med det spørgsmål, der er mest relevant. Hvad brænder hun for?

“Jeg brænder for at få noget kærlighed ned på de tallerkener. Mad skal smage godt og det gør den kun, hvis den får kærlighed.”
Hvis Stine skal nævne et par af sine yndlingsretter på det nye kort, nævner hun for eksempel havtasken og rødtungen. Eller hummeren. Eller foie gras med stikkelsbær… Der er mange nye favoritter.

I køkkenet flankeres Stine af to andre kvinder; Signe Hansen og Jeanette Nøregaard Nielsen. Så man kan jo ikke lade være med at spørge. Hvorfor er I så mange kvinder i det her køkken?

”Jeg tror, at kvinder nogle gange kan tage lidt mere. Vi stiller os ikke på bagbenene over lidt kritik. Vi får måske mere kampgejst – på sådan en ”de skal ikke tro, jeg er en tøs”-måde”.

Den irriterende forskel

Så kom vi alligevel til det med at være kvinde og ikke en mand i et køkken. Jeg spørger til Stines fremtidsplaner med mænd, fritid og familie: ”Se, det er ret sjovt… Mænd får altså ikke dén slags spørgsmål om, hvordan de vil tackle livet med familie, mand og børn derhjemme – det er et ”problem”, der bliver lagt over på kvinderne. Mange af de kvinder der når rigtigt langt, får faktisk ikke børn. Men det er ikke en ting, jeg bekymrer mig om lige nu. Vi får andre afløb for vores kærlighed… Jeg har for eksempel nok i min kat derhjemme”, siger hun med et glimt i øjet.

”Se, det er ret sjovt… Mænd får altså ikke dén slags spørgsmål om, hvordan de vil tackle livet med familie, mand og børn derhjemme – det er et ”problem”, der bliver lagt over på kvinderne. Mange af de kvinder der når rigtigt langt, får faktisk ikke børn. Men det er ikke en ting, jeg bekymrer mig om lige nu. Vi får andre afløb for vores kærlighed… Jeg har for eksempel nok i min kat derhjemme”

Flere københavnere og flere aktiviteter

Det er ikke kun køkkenet, som Stine vil forny i den lyse og åbne, højtloftede restaurant med mørke lædersæder og store, stemningsfulde lamper lavet af glødepærer. Hun vil også ændre folks opfattelse af hotelrestauranter. De har nemlig en stor udfordring, mener Stine. Folk overvejer simpelthen ikke, at man er lige så velkommen som hotellets gæster til at sætte sig og spise. Om det så er morgenmad, én af retterne på frokostkortet der er mere cafépræget, eller til aften hvor man både kan vælge fra a la carte-kortet eller springe ud i den 3-retters menu.

Udendøre råder Brasserie Petri over en terrasse komplet med solstole, store bløde puder, udendørsbar og rislende vand, er åben hele sommeren, hvor man både kan sidde udenfor og spise mad fra restauranten, eller måske bare slænge sig i de flettede stole med et glas champagne og en lille snack.

Til september skal gourmander også holde øje med kalenderen. Dér vil der blive afholdt et stort tema med vildt og svampe, hvor man kan lære om råvarerne, sæsonen og maden på tallerkenen.