Så er Københavns franske vinbar "Tire-Bouchon" klar til at byde velkommen på Absint lounge!

1. etage - hedder nu "La fée Verte"

På 1. etage kan du gå på opdagelse i den nostalgiske grønne verden, med dette destillat fyldt af mystik, historie og tradition - og fyldt af nattens forførende myter..

..Absinthe has the power of the magicians; it can wipe out or renew the past, and annul or foretell the future."

La fée Verte serverer et bredt sortiment af malurt-destillatet som begyndte sin vandring i de schweiziske alper som medicin, vandrede videre til Frankrig som apéritif, bredte sig i Europa og videre over Atlanten og er i dag den moderne genfundne drik for poeter, kunstnere, yuppier og sågar blandet ind i ungdommens cocktails.

Smagen af absint er præget af anis, som også kendes fra f.eks. ouzo og pastis. Det giver en lakridsagtig smag. Traditionelt spædes absinten op med vand, det bevirker at drikken bliver uklar – et fænomen, der på fransk kaldes "louche". Malurten giver absinten en mynteagtig, let bitter aroma, som ikke findes i andre anisdrikke. Absint forekommer oftest som mere komplekst og indeholder mange andre urter, f.eks. fennikel, romersk malurt, mynte, citronmelisse, kvan, kamille, isop, koriander mfl. Smagen kan således variere mangfoldigt efter opskrift og fremstillingsmetode.

La fée Verte har genskabt La Belle époque og de franske art-deco møbler er klar til at blive indtaget sammen med de dryppende vand-fontainer, som sikrer at du får lige netop det rette forhold af sukker og vand til dit temperament - så skal du med på den grønne absint-bølge?

Det kan du finde ud af ved at møde op til La fée Verte´s indvielse på torsdag den 5. marts fra kl. 16.00 på Teglgårdsstræde 5, 1452 København K