Det danske vinderhold bestod af Claus Henriksen, køkkenchef på Dragsholm Slot, Nicolaj Nørregaard fra Kadeau, Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel og Daniel Kruse fra Stammershalle Badehotel. Sammen var de oppe mod kokke fra Tyskland, Belgien, Holland og Frankrig, men løb simpelthen af med sejren med en menu med ged som den røde tråd.
 
Terroir-dogme
Idéen med The Native Cooking Award er at skabe ”Nordeuropas Bocuse d´Or” med en konkurrence, der sætter spot på lokal terroir – altså madkunst, som kredser om råvarer og ingredienser fra områdets vilde natur og lokale producenter. Reglerne er enkle, men udfordrende: Hvert team består af 4 kokke med erfaring minimum som souschef på en Michellin-restaurant eller en restaurant på tilsvarende niveau. Deltagerne skal tilberede en 3-retters menu over åben ild i det fri, hvor ingredienser som kød og mejeriprodukter skal findes blandt udstillere til godsets lokale høstfest, og urterne må kokkene selv cykle ud i naturen efter. Alt, der stilles til rådighed, er salt, cykel, kort over vilde bær og urter samt udekøkken med grill.
 
Internationalt dommerpanel
Konkurrencens regelsæt er udarbejdet af et konkurrenceudvalg bestående af Michelin-kokken Jakob de Neergaard, som også er overdommer i konkurrencen, samt æresdommerne Catherine Fogel, international olivenolie- og ostedommer og madanmelder, Laurent fra Gastroontours, samt godsejer Susanne Hovmand-Simonsen. Konkurrenceudvalget har efterfølgende valgt en konkurrencedommer fra hvert land (alle Bocuse d´Or- dommere), som så vælger hver sin ”kaptajn” for sit land – altså her Claus Henriksen for det danske hold. Kaptajnen sætter herefter selv sit team bestående af kokke fra det respektive land.
 
Ged fra ende til anden
Og vindermenuen? – den får du her: Forretten bestod af bankekød af gedefilet og -mørbrad med en creme af kartofler og frisk gedeost smagt til med vinaigrette af modne og umodne brombær med en creme af gedeost garneret med lokale urter, blomster og friske skud. Hovedretten blev til en Sunday Roast af gedekølle, langtidsstegt gedebryst, små gulerødder, stegte skud og efterafgrøder, reduceret gedefløde og en sauce på Frederiksdal-kirsebærvin og kraft fra geden. Til dessert rundede holdet af med en rødgrød af hyldebær og rabarber med flødeskum pisket på fløde infuseret med skovmærke, kløver og græs, samt grillet æble på gedeben med piske cremefraiche, karamelliseret valle og rå æble.