Med 6.b i køkkenet, 140 gæster på gårdspladsen og en minister, der symbolsk plantede et æbletræ, blev MADlejr på syd Fyn åbnet torsdag den 18. september.

 

Spændingen var stor, da 6.b fra Hatting Skole gjorde klar til at modtage gæster med velsmurte madder og rundvisning på den nye madlejrskole. Klassen er den første til at indvie den ombyggede højskole, hvor konceptet er et alternativt læringsforløb, der sætter fokus på mad. 

Arla fonden står bag MADlejr, og Madkulturen har udviklet undervisningsmateriale og koncept.  Direktør Sanne Vinther, der havde overnattet på skolen sammen med børnene, bød velkommen og fortalte, at fonden støtter dette projekt, fordi den vil bidrage til sundere børn, der har et mere bevidst forhold til mad og kommer mere ud i naturen.

”Undersøgelser viser, at tre fjerdedele af børn gerne vil være med til at lave mad. Det er lærerigt, hyggeligt og giver en giver et godt fællesskab. Over morgenbuffeten i dag overhørte jeg en samtale mellem to piger, hvor den ene sagde: nu kan jeg godt på hjem og lave mad, for nu ved jeg, at jeg kan det. Og den anden svarede: Ja, og jeg tror også at jeg nu får lov at være med. For nu ved mine forældre, at jeg har prøvet det”, sagde Sanne Vinter.