Spring roll-workshop hos Lêlê: børneleg med forårsruller

Hvis man er 6-14 år kan man sagtens begynde at eksperimentere i køkkenet, og hvad er mere hyggeligt end at bruge fingrene på vietnamesisk manér? Restaurant Lêlê var et af de første spisesteder i Danmark der fik øje på gadekøkkenets potentiale – det uformelle og friske blandet med det spontante og velsmagende passede godt til københavnernes smagsløg, og forårsrullen er for mange blevet indbegrebet af det asiatiske køkken.

Foto: Lêlê og CPH Cooking

Under Copenhagen Cooking åbner stedet dørene for den simple rets tilberedning og lader børnene komme til bordet: børnene vil lære at udforske og bruge deres smagsløg i arbejdet med forårsrullerne, som fyldes med krydderurter, grøntsager og forskelligt kød. De vil også lære at lave en sød forårsrulle-dessert, hvor rispapiret fyldes med banan og chokolade. Børnenes forældre og familie er velkomne til at spise frokost i restauranten mens de små arbejder.

Film, pizza og øl i Nordvest: Tribeca NV inviterer til screening og fælleshygge med de lokale

Ingen vil nok argumentere mod at pizza er den ultimative hygge-spise, og med pizzaens oprindelse i det kaotiske og spraglede Napoli er der ikke langt til at kombinere den syditalienske ret med stemningen i Københavns nordvestkvartér. Tribeca NV er en nyskabende restaurant med italiensk inspireret New-Yorker gastronomi og en rå men hyggelig metropol-stemning, og med en beliggenhed på Bygmestervej et stenkast fra Nørrebro station er her nok at kigge på – og i forbindelse med Copenhagen Cooking også en film. Stedet har nemlig inviteret instruktøren bag filmen ’Nordvest’, Michael Noer, til en middag med pizza, øl og filmvisning, hvor gæsterne kan få mulighed for at vide mere om værket over den afslappede middag.

Foto: Tribeca og CPH Cooking

Et andet Tribeca-arrangement under Copenhagen Cooking handler om at møde de lokale i nordvest: med deres Neighbourhood Dinners kan gæster købe billet og deltage i en fælles middag under åben himmel, hvor de lokale er inviteret med. Forretten vil blive serveret til fællesoplevelsen, mens du selv medbringer din egen hovedret til deling ved bordet.

Kokkeriet og Bryghuset Møn + børnekokkeskole med michelinsmag

Kokkeriet har i flere år udgjort en del af den københavnske michelin-buket: restauranten fokuserer på at servere moderne fortolkninger af danske livretter, og arbejder løbende på at bidrage til den voksende, nordiske mad-arv, der ekspanderer vildt i disse år. Til Copenhagen Cooking har Kokkeriet 2 events: dels en middag i synergi med Bryghuset Møn udenfor Stege. Kokkeriet vil servere en 14 retters menu der er tilpasset bryghusets 7 bedste øl, mens der vil blive fortalt historier om smag og oprindelse i det sydsjællandske.

Foto: Kokkeriet og Cph Cooking

Desuden er børnene i særligt fokus i år, hvor Kokkeriet holder kokkeskole for de mindste fra 9-14 år. Børnene vil lære at lave 7 af de originale michelinretter, der serveres i restauranten, selvfølgelig tilpasset så børnene kan tage del i hele processen, fra forberedelse til tilberedning og selvfølgelig nydelse ved bordet bagefter. Undervejs vil børnene lære teknikker som flambering, pochering og piskning.

Social Dining i Nyhavn: sushi og smørrebrød mødes på Kompasset

Karma Sushi skiller sig ud på sushimarkedet i Danmark. De fusionerer nordiske produkter med det japanske og franske køkken, og er ikke bange for at kombinere jomfruhummer og sild med det klassiske japanske sushi-køkken. Smagsmæssigt og visuelt ligner sushi og moderne, dansk mad også hinanden, og det giver derfor rigtig god mening at Karma Sushi og den elegante smørrebrødsrestaurant Kompasset nu krydser klinger ved at skabe en fælles menu i Kompassets lyse og historiske rammer.

Foto; Kompasset og Karma Sushi

Kompasset er opkaldt efter beliggenheden i Nyhavn 65, der tidligere har huset tre sejl, flag- og kompasmagere, og med saki og hjemmelavet snaps i glasset kan man gå trygt ombord i en menu, der vil overraske med både luksussushi, frisk, dansk fisk og oksekæber og hummer med nye, danske kartofler. Festen fortsætter bagefter i Karma Sushis baggård lige ved siden af.

Huks Fluks Middelhavsmad møder Magtenbølle vingårds danske vine

Huks Fluks har stået stædigt fast på sine rødder i Middelhavskøkkenets solide og solmodne bistro-mad på trods af de nynordiske vinde, der har rusket rundt i branchen i de seneste år, men stedet er på ingen måde for dogmatisk til ikke at invitere den nordiske inspiration indenfor i form af et besøg fra Magtenbølle Vingård.

Foto: Huks Fluks

Vinbonden Leif Petersen har i de senest år fået noget forbløffende ud af sit særlige terroir på vestfyn, og vil i den anledning præsentere sine dråber under en flerretters middag på Huks Fluks på Gråbrødretorv, hvis kok, Jean Louis, skaber maden ud fra sæsonens bedste råvarer. Glæd jer til en usædvanlig parring af smage fra syd og nord.

Smagen af Værnedamsvej – for eksempel hos Dal Forno

Værnedamsvej er en af Frederiksbergs hyggeligste gader, og det er efterhånden en Copenhagen Cooking-klassiker at visse gader i byen afspærres og omdannes til spisestue, hvor fællesborde trækkes ud på asfalten og mad og drikke nydes under åben himmel. Således også på Værnedamsvej, hvor de tilstødende restauranter i gaden tilbyder særlige menuer, der kan købes og medbringes.

Foto; dal Forno

Det kan for eksempel ske hos Dal Forno, der, som navnet antyder, tilbereder italienske specialiteter ’fra ovnen’. Menuen under Copenhagen Cooking vil således blandt andet byde på focaccia med kartoffel og rosmarin og ’crespelle’ med svampe og asparges. Dal Forno er en del af FAMO-familien, der har italienske kvalitetsrestauranter spredt rundt omkring i byen.

Kom og oplev hvem der vinder Årets Ret 2019

Foto: Aarets Ret 2020

Det er noget af et brag der går løs den 1 september på Israels Plads, når Årets Ret 2019 skal findes. Konkurrencen er stiftet af De Danske Madanmeldere, som henover året har rejst Danmark tyndt for at finde den bedste ret lige nu, og til konkurrencen opstiller nogle af landets bedste kokke, som er blevet nomineret. De kommer her, sammen med de nominerede retter, der vil blive tilberedt under konkurrencen den 1 september:

Hovedkategori "HAV"

1. Jacob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Hvide asparges, søsalat, knivmusling

2. Kristian Arpe-Møller, Formel B: Rimmet kammusling med ærter, fermenteret tomatsaft og citrusurter

3. Nikolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Rå kammusling, syltet hvid asparges & skovmyrer

4. Søren Selin, AOC: Pære med gigas østers & kamille

5. Anders Johst, Villa Vest: Østers fra Limfjorden, spidskål, stikkelsbær & persille

Hovedkategori "LAND"

1. Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Lammefjords grøntsager, urter fra haven, sauce på fermenterede grøntsager

2. Jonas Mikkelsen, Frederiksminde: Tørret knudekål med saltede hvide ribs, courgetter, sesam, Gl. Knas & syrnet fløde

3. René Redzepi & Mette Brink Søberg, noma: Knoldselleri-shawarma

4. Nicolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Soltørrede tomater & speget lammehjerte

5. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Oksemørbrad, rødbede, kaviar

Hovedkategori "SØDT & OST"

1. Nick Curtin, Alouette: Mælkeis, citruscreme, olivenolie, kandiseret citrus

2. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Jordbær, oliven, basilikum-is

3. Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Moseeg, pastinakbark, chokolade & hæg

4. Kasper Hasse, Falsled Kro: Sommerbær fra haven, creme anglaise, peber & karameliseret citron

5. Damian Quintana, tidl. Studio: Karljohansvampe, mandelis & grannåle

Se det præcise konkurrence program HER: