Knap er blækket tørt, siden sidst vi skrev om et stort restaurantprojekt, Claus Meyer er involveret i. Nu er der igen nyt fra den kant, for Meyers længe ventede restauranthus i Lyngby står snart funklende klar og åbner torsdag den 29. august. 

 
Adressen er Lyngby Hovedgade 49, i Lyngby Arkaden. Navnet bliver bare MEYERS, og huset kommer til at rumme både en restaurant med frokost- og aftenåben, take away, food court, vinbar, bageri, pizzeria, kafferisteri og madskole.
 
Restaurant
I tråd med tidens trend kommer menuen i MEYERS’ restaurant til at bestå af delevenlige retter, såsom hele stege, der trancheres eller rives i stykker ved bordet. Som altid, når Claus Meyer står bag, er der lagt et stort arbejde i udvælgelsen af råvarerne, så man fx kan få tartar af specialmodnet dansk okse og grønt af egen avl. Restaurantens køkkenchef er Mette Beck (tidl. bl.a. Nimb), og restaurantchefen er René Christensen (tidl. bl.a. Nimb og Stay). Restauranten kommer til at have åbent både til frokost og aften hver dag.
 
Vinbar
I forbindelse med restauranten er også en vinbar, hvor man altid kan få mindst 25 vine på glas og mere end 100 forskellige flasker med fokus på europæisk vin. Der serveres desuden snacks. Sommeliererne Jacob Kocemba og Rasmus Amdi har i fællesskab sammensat vinkortet. I vinbaren vil der også løbende være vinskoler og smageaftener.
 
Kokkeskole
Et 60 m2 stort lokale midt i restauranten kommer til at danne rammer om MEYERS’ version af et chef’s table med en forvokset kogeø med et professionelt ekviperet køkken med plads til selskaber op til 12 personer. Her vil der være madlavningskurser for børn og voksne, smagninger, baristakurser og bageskoler. Køkkenet kommer desuden til at fungere som selskabslokale til teambuilding arrangementer osv.

Bageri, kaffe og morgenmad
Allerede fra kl. 7 vil man kunne få nybagte croissanter, ølandshvedebrød, rugbrød, tebirkes, kanelsnurrer og lækkerier med Valrhona chokolade fra MEYERS’ bageri. Desuden kan man fra morgenstunden fra grød, æggeretter, røget laks og hjemmelavede pølser, og i weekenden serveres der brunch.
 
Kaffe fås ligeledes fra kl. 7, friskristet fra eget mikroristeri.

Pizzeria
Hver da fra kl. 12 langer de tre italienske pizzabagere Alessandro, Alessandro og Alessio gourmetpizzaer fra en træfyret stenovn over disken. Pizzaerne fås blandt andet med hjemmelavet coppa fra nordhavnen og dansk, økologisk mozzarella, og bunden fås både i en hvid og en grov version med 25% fuldkornshvedemel – hjemmemalet, naturligvis.
 
Take away
Brød, kaffe og pizzaer kan købes i MEYERS' ’food court’ til at spise på stedet – ude eller inde - eller tage med hjem. Her kan man også få hjemmelavede delikatesser, frokost- og aftenretter og hurtige ting til at tage med på vejen, blandt andet pulled pork sandwich og Meyers populære flæskestegssandwich. Food courten er også stedet, hvor man kan få økologisk softice, frisk juice uden sukker og smoothies baseret på økologisk yoghurt.