1. Rør æggeblommer sammen med sennep og tilsæt begge olier gradvist (først den ene, så den anden – rækkefølgen er ligegyldig). Dette er sådan set en mayonnaise, så kom kun lidt olie i ad gangen mens du pisker, og lad al olien blive absorberet, før du tilsætter mere.

2. Tilsæt eddike og smag til med salt og godt med friskkværnet sort peber.

3. Riv brødet i rustikke, mundrette bidder og læg dem på bagepapir på en bageplade. Vend brødet med knust hvidløg, salt og 2 spsk. olie. Bag sprøde i ovnen ved 200 gr. i 7 minutter. Tag dem ud og lad dem køle på et stykke køkkenrulle.

4. Vask og tør salaten grundigt. Vend salaten med dressingen og revet parmesan eller grana. Drys croutoner over og servér.

Bonus-info: Hvis du vil gøre salaten mere substantiel kan du servere grillet kyllingebryst, laks eller tynde skiver roastbeef eller flanksteak til.