Frederiksberg har fået et nyt brasserie. På Godthåbsvej slog Brasserie Entré for nylig dørene op i det lokale, der før har huset caféen Kopka. Lokalerne har fået en overhaling og er nu indrettet i moderne bistro-stil med lækre læderstole, mørke træborde og franske plakater på væggene.

Køkkenchef Andreas Lippert, 30, har en baggrund fra Søllerød Kro. Derfra har han taget principper som ærlighed med sig.
”Maden skal være ærlig. Man skal kunne genkende, hvad det er, man spiser. Vi viser den gode råvare. Det er ærlig og relativt enkel mad”, beskriver Andreas Lippert og uddyber:

”Jeg har selv arbejdet meget med fransk gastronomi, og det er den retning jeg fortsætter med her på Entré. Men vi lader os guide af årstiden og bruger derfor råvarerne, når de er i sæson. Derfor skifter vi også kortet seks gange om året for på den måde altid at have råvarerne, når de er bedst.”

Man skal ikke føle sig tvunget til at spise en stor menu
På Brasserie Entré stiler man efter at give gæsterne en gourmetoplevelse, der er til at betale. Udgangspunktet er at lave alt selv fra bunden og med brug af råvarer af høj kvalitet. ”Vi vil gerne have, at folk kan komme ind og sammensætte deres egen menu ud fra et kort med genkendelige retter, men også retter, vi skaber selv med vores egen erfaring som gourmetkokke”, fortæller Lippert.

Tanken bag Brasserie Entré er et casual spisested, som kan bruges til større frokoster og middage, men også som alternativ til at lave aftensmaden selv en helt almindelig aften.  Andreas Lippert fortæller: ”Vi vil ikke have, at folk føler sig tvunget til at spise en stor menu, når de kommer ind”.

Alle forretter koster 100 kr., og alle hovedretter koster 200 kr. Andras Lippert forklarer den enkle prissætning: ”Nogle retter vil vi så tjene færre penge på end andre, men det skal være nemt for folk, og man skal vælge det, man helst vil spise, uden at skulle tænke over prisen. Når tingene koster det samme, åbner det op for, at folk vælger 100% efter lyst”.

Det er folkene bag bl.a. Den Blå Hund (caféen lige ved siden af Entré) og burgerstedet The Bronx på Nørrebro, der står bag Brasserie Entré.